News Flash:

Atacurile de la Paris: Trei ascunzatori ale autorilor atentatelor au fost identificate de anchetatori in Belgia

13 Ianuarie 2016
1069 Vizualizari | 0 Comentarii
atac armas
Trei ascunzatori - un apartament la Schaerbeek, unul la Charleroi si o casa la Auvelais - au fost inchiriate in Belgia, sub identitati false, si folosite inainte de macel de catre autori ai atacurilor islamiste de pe 13 noiembrie de la Paris si Saint-Denis, relateaza La Dernière Heure (DH) online.
Dezvaluirea a fost facuta miercuri de catre Parchetul federal, care a prezentat situatia anchetei, precizeaza cotidianul belgian.
La Charleroi, pe strada Fort, apartamentul a fost inchiriat sub falsa identitate Ibrahim Maaroufi, pe 3 septembrie, pentru o perioada de un an. O perchezitie efectuata pe 9 decembrie nu a depistat nicio urma de arme sau explozivi. Amprentele digitale atesta, in schimb, ca prin apartament au trecut Bilal Hadfi, unul dintre cei trei kamikaze care s-au detonat la Stade de France, si Abdelhamid Abaaoud.
Informatia este importanta deoarece arata ca Abaaoud - belgianul de origine marocana considerat liderul operational al atacurilor de pe 13 noiembrie, ucis pe 18 noiembrie de catre fortele franceze de securitate in asaltul de la un apartament inchiriat la Saint-Denis - s-a aflat in Belgia inainte de atacuri. Serviciile de informatii credeau ca acesta s-a ascuns in Siria dupa anihilarea celului jihadiste de la Verviers, in urma cu un an. El a fost condamnat, in contumacie, in iulie, la 20 de ani de inchisoare.
La Schaerbeek, pe strada H. Bergé, apartamentul a fost inchiriat sub falsa identitate Castillo Fernando, pe 1 septembrie, de asemenea pentru o perioada de un an. O perchezitie efectuata pe 10 decembrie a permis sa fie descoperit material pentru pregatirea explozivilor, un cantar de precizie, urme de peroxid de acetona (TATP), centuri pentru explozibili si o schita de mana in care este prezentat un personaj care poarta o centura la brau.
Amprente au permis sa se stabileasca faptul ca Salah Abdeslam si Bilal Hadfi au fost in acest apartament.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006371 (s)