News Flash:

Atac la Munchen: Bilantul persoanelor ranite a urcat la 35

24 Iulie 2016
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
atac munchen2
Bilantul persoanelor ranite a crescut la 35 dupa atacul armat de vineri seara de la un centru comercial din Munchen comis de un tanar obsedat de crimele in masa, a informat duminica politia germana, relateaza DPA.
In acest numar al ranitilor sunt incluse si persoanele care au avut de suferit cand panica s-a instalat in centrul orasului dupa atacul de la centrul comercial Olympia, a declarat un purtator de cuvant.
Tanarul germano-iranian care a comis atacul era un cititor avid de carti si articole privind crimele in masa, inclusiv despre atacurile din Norvegia, care au fost comise cu exact cinci ani in urma, a informat politia.
Majoritatea celor noua persoane care si-au pierdut viata in atacul de vineri erau adolescenti din familii de imigranti turce si kosovare.
Potrivit relatarilor martorilor si unei inregistrari realizate cu un smartphone in timpul atacului, autorul ar fi nutrit resentimente fata de straini, desi era la randul sau fiul nascut in Germania al unor solicitanti de azil iranieni.
Politia relateaza ca atacatorul, inarmat cu un pistol semiautomat dobandit ilegal, a incercat sa atraga persoane la un McDonald's promitand pe Facebook mese gratuite.
Anchetatorii incearca inca sa stabileasca motivatia atacatorului, dar procurorii si ministrul de interne Thomas de Maiziere au spus ca adolescentul a fost tratat pentru depresie si ca este posibil sa fi fost intimidat de alti tineri.
Cautarea la domiciliul atacatorului a dus la gasirea unor carti precum o traducere in germana a cartii "Why Kids Kill: Inside the Minds of School Shooters" (De ce ucid copiii? Cum functioneaza mintile autorilor atacurilor din scoli" — n.r.), scrisa de psihologul american Peter Langman.
Cancelarul german Angela Merkel si-a exprimat sambata, dupa o reuniune a Consiliului de securitate nationala, tristetea profunda pentru cele petrecute.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005954 (s)