News Flash:

Astazi are loc echinoctiul de toamna si intram in toamna astrologica, dar si in zodia balantei

23 Septembrie 2014
655 Vizualizari | 0 Comentarii
In fiecare an, la inceputul ultimei decade a lunii septembrie, in emisfera nordica, are loc echinoctiul de toamna. Asta inseamna ca, toamna vine si din punct de vedere astronomic si bineinteles "meteorologic".

De cele mai multe ori pana in preajma acestei date vremea ramane calda si stabila, cu aspecte de vara, dupa, insa sezonul rece isi face simtita prezenta tot mai mult.

Echinoctiul este momentul in care ziua este egala cu noaptea, in orice loc de pe pamant, iar anul acesta are loc astazi, pe 23 septembrie. Soarele, in miscarea sa aparenta, trece prin punctul autumnal, unul dintre cele doua puncte in care ecliptica intersecteaza ecuatorul ceresc si trece din emisfera nordica a sferei ceresti, in cea sudica. Acest context face ca Soarele sa rasara si sa apuna chiar inpunctele cardinale est si vest.

Dupa echinoctiu, durata zilelor va continua sa scada, iar cea a noptilor sa creasca, pana in jurul datei de 21 decembrie. Ca efect, daca pana acum temperaturile maxime se realizau tarziu, pe la orele 17, 18, dupa aceasta data, acestea vor creste doar pana spre orele 14, 15, uneori chiar mai devreme. Totodata, cresterea noptilor va favoriza temperaturi minime tot mai scazute. Echinoctiul are loc de doua ori pe an.

Echinoctiul de toamna este de fapt al doilea, pentru ca primul este cel de primavara, cand Soarele traverseaza ecutorul ceresc din emisfera cereasca sudica in cea nordica, in jurul datei de 21 martie. Punctul de intersectie al eclipticii cu ecuatorul ceresc se numeste punct vernal. Situatia este diferita de la o emisfera la alta, atunci cand in cea nordica este echinoctiu de primavara, in cea sudica vorbim de echinoctiu de toamna si invers.

Astrologic, spun specialistii, momentul (23 septembrie, ora 5,29) coincide cu intrarea Soarelui in zodia Balantei, una de reconciliere. Semnul aduce un alt tip de energie, care ne ajuta sa meditam la ceea ce s-a manifestat pana acum.

emisfera nordica meteorologic echinoctiul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039560 (s)