News Flash:

Asta este reteta de ciorba de burta care iese la oricine daca o respecta. "Nu stiu vreo gospodina care sa fi dat rateuri cu aceasta reteta"

24 Aprilie 2018
358 Vizualizari | 0 Comentarii
burta

Ingrediente:
1,5 kg burta de vita
1,5 kg oase de vita
2 morcovi
o ceapa
un ardei gras rosu
o radacina patrunjel
o radacina pastarnac
o telina
250 g smantana
piper
4 galbenusuri
o lingura faina
usturoi
otet
sare
1. Oasele si burta se oparesc in apa clocotita cu sare si apoi se arunca apa.
2. Se pun din nou la fiert intr-o oala mare, se ia spuma si apoi se adauga morcovii, ceapa, ardeiul, patrunjelul, pastarnacul si telina. Se lasa aproximativ doua ore la fiert, se scot oasele si burta, zeama se strecoara. Se lasa ardeiul in zeama de ciorba pentru culoare.
3. Galbenusurile se freaca cu faina si se adauga smantana. Zeama se pune pe foc, cand s-a incalzit se ia un polonic si se toarna peste amestecul cu oua. Se amesteca si se toarna apoi in oala, amestecand continuu pentru a nu se taia. Se pune burta taiata fasii. Se mai lasa ciorba sa dea un clocot si se aduce la masa cu piper, mujdei de usturoi, alaturi, si otet.
Citeste si : Tort cu cafea instant
Imi vei multumi pentru reteta asta de tort cu cafea instant! Toti sunt indragostiti de tortul asta pentru ca seamana cu dulciurile de la cofetariile de lux!
Ingrediente pentru tort cu cafea instant:
Pentru blat:
● 170 g unt
● 140 g zahar pudra
● 3 oua
● 140 g faina
● 80 g nuci
● 2 lingurite cafea instant
● o lingura apa calda
Pentru crema:
● 4 linguri lapte
● 5 lingurite cafea instant
● 200 g unt moale
● 150 g zahar
● 200 g mascarpone
1. Pentru blat, untul se freaca cu zaharul, apoi se adauga apa si ouale unul cate altul. Se cerne faina si se adauga.
2. Se pun nucile maruntite si cafeaua, se amesteca si se toarna aluatul in doua forme unse si tapetate cu hartie de copt.
Se lasa la cuptor 25 de minute.
3. Pentru crema, se pun pe foc laptele si cafeaua si se amesteca pentru a dizolva cafeaua. Se transfera intr-un castron si se lasa la racit. Se freaca untul si zaharul, apoi se adauga mascarpone si cafeaua si se amesteca bine.
4. Dupa ce s-a racit blatul, se taie in trei foi.
Se asaza foile cu crema intre ele, se acopera cu restul de crema si se orneaza dupa gust, cu boabe de cafea. Se lasa la frigider de pe o zi pe alta.
Citeste si: Va dau si voua aceasta reteta de prajitura cu gem si va spun ca este exemplul perfect pentru o prajitura ieftina si buna
Ingrediente pentru reteta de prajitura cu gem:
● 2 pahare lapte
● 2 pahare zahar pudra
● 3 pliculete zahar vanilinat
● 3 pahare faina
● un pahar ulei
● 1/2 pahar cafea dulce
● o lingura cacao
● un plic praf de copt
● gem de caise
● putin ulei pentru tava
Pentru servit:
● 100 g ciocolata
1. Se ia drept masura orice pahar care se va folosi intai pentru masurarea ingredientelor uscate care se pun intr-un vas.
2. Cu acelasi pahar se pune laptele si apoi uleiul.
3. Se amesteca bine si in tava de copt unsa cu ulei se pune jumatate din cantitatea de aluat. Se asaza apoi un strat de gem si se toarna restul aluatului.
4. Se coace 30 de minute si cand s-a racit se unge cu ciocolata topita.
Sursa:www.libertateapentrufemei.ro


burta vita oase morcovi ceapa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0776 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016294 (s)