News Flash:

Asociatia Colectiv, lumanari la Ambasada Rusiei: Romanii inteleg cel mai bine astfel de tragedii

29 Martie 2018
984 Vizualizari | 0 Comentarii
5aba84fbdda4c866658b4595

Cateva zeci de persoane care au avut de suferit in urma tragediei din Clubul Colectiv au mers, miercuri seara, in fata Ambasadei Rusiei, si au depus flori, jucarii si au aprins lumanari, in semn de condoleante pentru familiile celor 64 de oameni care si-au pierdut viata in incendiul din orasul rus Kemerovo. Initiativa de a face acest gest le apartine reprezentantilor Asociatiei Colectiv.
"Focul nu tine cont de loc, de natie, de limba. Loveste nemilos si lasa in urma scrum. Devoreaza vieti si maltrateaza suflete. Suntem alaturi de victimele incendiului din Rusia", au spus cei de la Asociatia Colectiv in anuntul lor.

"Am trecut prin aceleasi etape acum doi ani in Romania si cred ca intelegem foarte bine ce simt parintii care si-au pierdut copiii acolo. Vrem sa transmitem ca suntem alaturi de ei. Eu, unul sunt alaturi de ei, ii inteleg foarte bine. Si eu mi-am pierdut copilul, la 22 de ani, tot intr-un loc public, unde ar trebui sa mergem... Oricare dintre noi isi imagineaza ca se duce sa manance, sa bea o bere sau sa faca o cumparatura intr-un mall, fiind siguri ca toata lumea si-a facut datoria si acolo nu se poate intampla asa ceva. Iata ca se poate. Nu am invatat nimic, pentru ca ne uitam la ce se intampla in jurul nostru, si vedem ca nu s-a schimbat nimic", a declarat pentru MEDIAFAX Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv si tatal unui tanar care a murit in incendiul din octombrie 2015 din clubul omonim.

Asociatia Colectiv, lumanari la Ambasada Rusiei
La randul sau, Elena a spus ca romanii inteleg cel mai bine astfel de tragedii: "Vrem sa transmitem condoleante familiilor care au de suferit in urma tragediei. Este pana la urma si ceva care pe noi, romanii, ne doare mai tare, poate, decat pe multi altii din Europa. De ce? Nu pentru ca ne-a readus in memorie, ci pentru ca la noi a existat Colectiv si faptul ca s-a mai intamplat, ca se repeta... Nu conteaza limba, nu conteaza loc, rasa, nimic, decat viata. Acesti copii, ca si ai nostri, au murit din cauza unor oameni. Sper sa se rezolve si problema noastra, a celor de la Colectiv. Eu astept reactia statului la ei - poate ca nu vor face aceeasi greseala ca la noi. Sunt doi ani si jumatate de cand noi cautam vinovatii. Sunt absolut la vedere vinovatii, si cu toate aceste, se tergiverseaza".

Cel putin 64 de persoane au murit, iar alte zece au disparut, dupa ce un incendiu a izbucnit intr-un centru comercial din orasul Kemerovo, aflat in sud-vestul regiunii ruse Siberia. Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anuntat ca miercuri va fi zi de doliu national in memoria victimelor incendiului produs intr-un mall din orasul rus Kemerovo.

 


asociatia colectiv elena kemerovo vladimir putin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005973 (s)