News Flash:

Asociatia Colectiv GTG 3010 protesteaza fata de candidatura lui Piedone la Primaria Sectorului 4

13 Aprilie 2016
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
colectiv decese
Asociatia Colectiv GTG 3010 "protesteaza ferm fata de candidatura lui Cristian Popescu Piedone pentru un nou mandat la functia de primar al Sectorului 4" pe motiv ca demisia sa "a avut loc pe fondul dramei petrecute la Clubul Colectiv ", noteaza asociatia pe pagina sa de Facebook, miercuri.
Asociatia Colectiv GTG 3010, din care fac parte supravietuitori si rude ale decedatilor in urma incendiului de la clubul Colectiv, a postat pe pagina de Facebook, miercuri, ca "protesteaza in mod ferm fata de candidatura lui Cristian Popescu Piedone pentru un nou mandat la functia de primar al Sectorului 4".
Reprezentantii asociatiei sustin ca "demisia lui Cristian Popescu Piedone din functia de primar a avut loc pe fondul dramei petrecute la Clubul Colectiv, respectiv una dintre cele mai mari catastrofe cu aflux masiv de arsi din istoria nu doar nationala, ci si internationala recenta, nu credem ca domnia sa mai poate executa o functie prin care sa fie responsabil de siguranta zilnica a unui numar atat de mare de cetateni cum este cazul Sectorului 4 al Capitalei".
"Un candidat pentru functia de primar in aceasta perioada, post-Colectiv, trebuie sa fie o persoana asupra careia sa nu planeze nicio umbra legata de conduita sa morala, civica si, mai ales, o persoana care sa nu lezeze prin candidatura sa memoria celor 64 de victime ale incendiului. Si nici sa adanceasca si mai tare suferinta supravietuitorilor sau a familiilor, prietenilor, apropiatilor celor care au avut de suferit in urma acestei tragedii", se mai mentioneaza in postare.
Cristian Popescu Piedone a anuntat, miercuri, tot pe Facebook, ca si-a depus candidatura la Primaria Sectorului 4, dupa ce anuntase ca se retrage din viata politica, in urma tragediei din Colectiv, el fiind urmarit penal.
Piedone a precizat ca va candida ca independent. "Astazi am facut un pas care nu mi-a fost usor: mi-am depus candidatura pentru Primaria Sectorului 4. Singurii care au fost prezenti alaturi de mine au fost copiii mei: Ana si Vlad, pentru ca familia mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie si mi-a dat curajul de a merge mai departe" a scris, pe Facebook, Cristian Popescu Piedone, care a demisionat din functia de primar al Sectorului 4 in contextul protestelor de la sfarsitul anului trecut, declansate dupa tragedia din clubul Colectiv.
Piedone mai sustine ca a trecut printr-o perioada tulbure."Ca un bun crestin ortodox, ii sunt recunoscator lui Dumnezeu ca in toata aceasta perioada am intalnit pe strada, in parc, in magazine, oameni care mi-au amintit ce reprezint pentru ei. Va sunt recunoscator voua pentru ca, atunci cand ne-am intalnit, ori in mesajele pe care mi le-ati trimis chiar aici, pe facebook, mi-ati spus ca ma apreciati pentru ce am facut in sectorul nostru. Dar mi-ati spus si ceva care m-a durut: m-ati intrebat de ce nu mai fac nimic pentru voi, de ce v-am parasit?", a mai scris acesta.
Fostul primar al Sectorului 4 a mai spus ca asteapta ca justitia sa se pronunte in cazul sau si ca este dreptul constitutional al oricarui cetatean ca candideze.
"M-am gandit mult in ultimele luni la cine sunt si ce sunt eu capabil sa ofer mai departe comunitatii care mi-a aratat atat de multa incredere. M-am gandit cum imi pot repara onoarea de om. Voi mi-ati dat raspunsul: sa continuam impreuna ceea ce am inceput. Mi-ati spus ca vreti sa va luati primaria inapoi. Mi-ati spus ca nu v-am dezamagit si nu vreau sa o fac nici acum.(...) Voi decideti daca merit in continuare sa am grija de Sectorul 4, de care imi pasa, in care m-am nascut si in care locuiesc si traiesc. Pana la urma, este dreptul constitutional al oricarui cetatean de a candida. Si este dreptul vostru, al locuitorilor Sectorului 4, de a alege. Nu este nevoie sa iesiti in strada pentru a decide cine merita sa fie primar. Este suficient sa votati", a mai sustinut Piedone.
Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, caruia mii de oameni i-au cerut in strada sa plece, in urma tragediei din Clubul Colectiv, a demisionat pe 4 noiembrie. Piedone declara ca se retrage din viata politica si ca isi asuma vina morala pentru tragedia din clubul Colectiv, iar pentru vina legala, lasa justitia sa se pronunte.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004856 (s)