News Flash:

Asa prepari cel mai bun chec! Ingredientul secret care-l face pufos

30 Aprilie 2018
1395 Vizualizari | 0 Comentarii
chec

Asa prepari cel mai bun chec

Ingrediente:

5 oua
200 gr faina
200 gr zahar
1 plic de praf de copt
1 plic de zahar vanilat
2 linguri de cacao
4 linguri de ulei
1 praf de sare
100 ml lapte
Mod de preparare:

Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le vei bate cu zahar. E mai bine sa folosesti zahar pudra, caci se topeste imediat.

Albusurile le vei bate spuma. Pune in ele putina zeama de lamaie (sau chiar un strop de otet, spune bunica) sau un praf de sare, ca sa se intareasca si sa devina o spuma perfecta. Amesteca galbenusurile cu uleiul si faina. Bunica spuna sa pui faina putin cate putin, in timp ce amesteci, ca sa nu ai cocoloase. Asa sigur vei avea un chec pufos. Amesteca si laptele la temperatura camerei.

Amesteca si albusurile batute spuma si amesteca usor cu o lingura – daca ai amestecat pana acum cu mixerul, uita de el cand incorporezi albusurile.
Imparte aluatul de chec in doua: intr-o jumatate de compozitie pui vanilie, iar in alta pui cacao. Pune in tava o parte din compozitie, apoi toarn-o si pe a doua si cu o furculita sau un betisor pentru frigarui, marmoreaza checul.

Checul pufos se poate prepara si doar cu cacao (in acest caz pui 3-4 linguri de cacao) sau doar cu vanilie (cu 2-3 pliculete de zahar vanilat). Poti sa pui in acest chec pufos nuci, ciocolata, stafide si alte fructe uscate, poti sa il servesti pudrat cu zahar sau cu nuca de cocos. Oricum ai pregati checul pufos, nu uita de cel mai important ingredient, secretul bunicii: dragostea! Poatenustiai.ro


cacao ulei sare lapte zahar pudra
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006593 (s)