News Flash:

ARHIVA SIPA. Tudorel Toader, ministrul Justitiei: Daca sunt secrete de stat, nu le pot desecretiza eu

18 Mai 2017
885 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, ca in acest moment se documenteaza privind istoricul constituirii arhivei SIPA, el mentionand ca nu stie ce se afla in arhiva dar ca, daca aceasta va contine secrete de stat, nu le va putea desecretiza el.
Intrebat cand ar putea fi desecretizata arhiva SIPA, ministrul Justitiei a raspuns: „Nu pot spune un termen exact acum, pentru ca sunt in momentul in care eu, la randul meu, ma documentez privind istoricul constituirii, administrarii fondului din arhiva. Cand am desfasuratorul cu toate elementele, atunci voi face o comisie si vom vedea”.
Intrebat daca va fi vorba de o desecretizare totala sau partiala, Tudorel Toader a precizat: „Nu am cum sa spun eu acum - totala, partiala - pentru ca nu stiu ce este in arhiva. Daca vor fi secrete de stat, nu le pot desecretiza eu”.
„V-am raspuns, daca sunt de competenta ministrului - le desecretizeaza ministrul, daca sunt de competenta Guvernului – Guvernul, prin hotarare. Daca vor fi secrete de stat, e alt regim”, a mai spus Tudorel Toader.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004904 (s)