News Flash:

Aretha Franklin, omagiu public: Trupul neinsufletit al "reginei muzicii soul" ar putea fi depus la Detroit Museum

17 August 2018
844 Vizualizari | 0 Comentarii
aretha 2

Trupul neinsufletit al cantaretei americane Aretha Franklin, care a murit joi, la varsta de 76 de ani, ar putea fi depus la un muzeu din Detroit, unde toti cei care au iubit-o si admirat-o ar putea sa ii aduca un ultim omagiu, potrivit tmz.com, care citeaza surse apropiate familiei.
Este vorba despre Charles H. Wright Museum of African American History din Detroit, orasul natal al lui Franklin.

Institutia, pe care Aretha o vizita frecvent, potrivit surselor, poate gazdui mai multe mii de persoane.

Nu se stie deocamdata daca sicriul va fi unul deschis.
Familia nu a anuntat inca programul funeraliilor, insa mai multe evenimente omagiale vor avea loc in Detroit, iar un concert dedicat artistei va avea loc in noiembrie, la Madison Square Garden din New York.

Cantareata americana Aretha Franklin a murit la varsta de 76 de ani, joi, la ora locala 9.50, fiind inconjurata de familie, in locuinta sa din Detroit.

Cauza oficiala a fost "un cancer pancreatic de tip neuroendocrin in stadiu avansat".

Potrivit publicatiei locale Detroit News, care citeaza surse apropiate familiei, cantareata primea ingrijire paliativa de circa o saptamana.

In martie, Franklin si-a anulat doua concerte majore, dupa ce medicii i-au recomandat sa se odihneasca timp de cel putin doua luni.

Cel mai recent recital pe care l-a sustinut Franklin a avut loc in noiembrie 2017, la gala anuala a Fundatiei anti-SIDA infiintata de Elton John.

Informatiile despre starea de sanatate proasta a Arethei Franklin circulau de mai multi ani. De altfel, Franklin s-a luptat multi ani cu dependenta de alcool si a fumat si foarte mult.

De asemenea, in 2010, artista a fost diagnosticata cu cancer.

Aretha Franklin - care si-a inceput cariera muzicala cantand gospel in biserica tatalui sau -, nascuta pe 25 martie 1942, si-a cimentat locul in istoria muzicii americane cu vocea sa puternica si clara, cu care putea canta note din patru octave. De-a lungul carierei, a abordat genuri diverse, de la soul la R&B, gospel si pop.


aretha franklin franklin aretha
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006315 (s)