News Flash:

Arde frunze de dafin ca sa te bucuri de aceste proprietati benefice pentru sanatate

24 Aprilie 2018
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
dafin

Frunzele de dafin sunt nu numai un condiment cu gust placut, ci si un potential remediu pentru diferite boli. De fapt, frunzele de dafin pot deservi numeroase scopuri, fiind adeseori folosite si in industria produselor cosmetice pentru producerea de parfumuri.

 

Frunzele de dafin sunt folosite si in medicina naturista la prepararea de remedii, deoarece contin concentratii mari de minerale, vitamine si antioxidanti, oferind totodata proprietati antiinflamatorii, antifungice si antibacteriene

 

Arderea frunzelor de dafin atrage mai multe avantaje pentru sanatate. Pune cateva frunze uscate intr-o scrumiera, apoi aprinde-le si lasa-le sa arda mocnit timp de 10 minute.

 

Ce efecte are aceasta practica?

 

Vindeca durerile de cap. Fiind bogate in cineol, pinen si elemicina, frunzele de dafin reduc oboseala si vindeca durerile de cap.

 

Reduce anxietatea. Frunzele de dafin contin si linalool, un compus care reduce starile de anxietate. Potrivit unui studiu purtat de Asociatia Americana de Anestezie Medicala, este suficient sa inhalezi fumul de frunze de dafin timp de 10 minute ca sa alungi anxietatea.
 

Sprijina sanatatea sistemului respirator. Frunzele de dafin contin mycren si eugenol, a caror inhalatie curata plamanii si usureaza respiratia.

 

Vezi aici care este planta miraculoasa pe care toata lumea o evita!

 

Amelioreaza diabetul. Frunzele de dafin sunt de folos in tratamentul diabetului de tipul 2, si reduc colesterolul, glicemia si trigliceridele. Fiind bogate in antioxidanti, frunzele de dafin stimuleaza productia de insulina, ameliorand astfel diabetul.

 

Sustine sanatatea inimii. Multumita rutinei si acidului cafeic, doi compusi organici din componenta frunzelor de dafin, inhalarea fumului emanat de arderea plantei sprijina sanatatea inimii. Rutina intareste capilarele inimii, iar acidul cafeic tine sub control colesterolul rau.

 

Previne cancerul. Multumita antioxidantilor, fitonutrientilor si altor compusi organici precum catechinele, linaloolul si partenolidele, frunzele de dafin pot fi folosite in tratamentul cancerului, dar mai ales pentru prevenirea bolilor canceroase.

 

Calmeaza durerea. Frunzele de dafin sunt grozave pentru alinarea durerilor de cap, de articulatii si de dinti, precum si a durerilor de artrita. Daca inhalatiile nu sunt de ajuns, poti prepara si consuma ceaiuri de dafin, care au un efect analgezic mai puternic.

 

Este benefica in timpul sarcinii. Femeile gravide sunt sfatuite de multe ori sa creasca aportul zilnic de acid folic, iar frunzele de dafin contin aceasta substanta. Acidul folic trebuie suplimentat mai ales in primul trimestru de sarcina, perioada in care fetusul este astfel mai ferit de malformatii congenitale.

 

Creste imunitatea. Bogate in vitaminele C si A si mineralul zinc, frunzele de dafin sunt un tonic excelent pentru sistemul imunitar.

 

Stimuleaza digestia. Frunzele de dafin calmeaza problemele stomacale si intestinale, putand fi de ajutor chiar si impotriva bolii celiace si a sindromului de colon iritabil. In plus, frunzele de dafin pot vindeca problemele de flatulenta.

 

Previne insomnia. Inhalarea fumului emanat de arderea frunzelor de dafin alunga insomnia prin inducerea unei stari de relaxare profunda. Ca sa potentezi efectul sedativ al frunzelor, foloseste extracte concentrate. Dilueaza cateva picaturi de extract cu apa si bea amestecul seara inainte de culcare. secretele.com

 
 


boli reduce anxietatea anxietatea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005261 (s)