News Flash:

Arad: Profesoara suspectata ca a luat mita la bacalaureat era exigenta si lasa multi corigenti

30 Iunie 2014
717 Vizualizari | 0 Comentarii
Profesoara de romana Lavinia Bit de la Liceul Tehnologic "Iuliu Maniu" Arad, care este suspectata ca ar fi primit bani de la elevi pentru a-i ajuta sa promoveze examenul de bacalaureat, era "foarte exigenta" si lasa multi corigenti, afirma directorul unitatii de invatamant, Stelian Ionutiu.
Directorul Liceului Tehnologic "Iuliu Maniu" din Arad, Stelian Ionutiu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca este surprins de implicarea profesoarei de limba romana intr-un caz de coruptie la bacalaureat.
"Singurele plangeri pe care le-am avut de la parinti si elevi la adresa profesoarei au fost ca este foarte exigenta, ceea ce nu stiu daca este neaparat rau. Lasa si multi corigenti. Alte reclamatii nu au existat, iar despre faptul ca ar fi cerut vreodata bani de la elevi, nu am auzit", a spus directorul unitatii.
Potrivit acestuia, dupa finalizarea examenului de bacalaureat se va intruni Comisia de disciplina a unitatii de invatamant pentru a discuta cazul profesoarei.
Directorul Liceului Tehnologic "Iuliu Maniu" din Arad a precizat ca profesoara preda in scoala de aproximativ opt ani, iar in invatamant are o vechime de peste zece ani.
Referitor la ceilalti doi suspecti in cazul de coruptie, inspectorul general scolar adjunct Mihai Spanu, care a fost retinut, si inspectorul Simona Crisnic, cercetata in acelasi dosar, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Arad spun ca se delimiteaza de ”faptele savarsite" de acestia.
"ISJ se delimiteaza total de faptele savarsite de persoanele aflate in cercetare si asigura ca organizarea bacalaureatului in judetul Arad respecta legislatia in vigoare si metodologia specifica examenului. In prezent, organizarea si desfasurarea probelor scrise nu sunt perturbate de cele intamplate ", a declarat purtatorul de cuvant al ISJ Arad, Mariana Tocaciu.
In ceea ce priveste eliberarea din functie a inspectorului general scolar adjunct Mihai Spanu, anuntata de ministrul Educatiei, purtatorul de cuvant al ISJ Arad a spus ca era de asteptat o astfel de decizie, care este una corecta.
"Este o decizie corecta si ne asteptam la ea. Dupa finalizarea probelor din cadrul examenului de bacalaureat, vom face o propunere la minister pentru un alt inspector general adjunct", a spus Mariana Tocaciu.
Aceasta a precizat ca Mihai Spanu are o vechime in invatamant de peste 25 de ani si ca ocupa functia de adjunct al sefului ISJ Arad din anul 2012, iar inainte a fost inspector de resurse umane.
Referitor la cel de-al doilea inspector scolar cercetat, Simona Crisnic, ISJ precizeaza ca aceasta are o vechime in invatamant de peste 30 de ani, iar in functia actuala este de un an. Inainte de 2013, aceasta a fost timp de trei ani inspector pentru perfectionarea cadrelor didactice.
Purtatorul de cuvant al ISJ Arad a mai precizat ca dupa incheierea examenului de bacalaureat se va intruni Consiliul de Administratie al Inspectoratului pentru a decide masuri in cazul inspectorului Simona Crisnic.
Procurori ai Parchetului Tribunalului Arad au descins, in noaptea de duminica spre luni, la locuintele inspectorilor scolari Mihai Spanu si Simona Crisnic si la domiciliul profesoarei Lavinia Bit, ridicand mai multe probe intr-un dosar de trafic de influenta la bacalaureat, dupa ce suspectii ar fi primit bani in schimbul promisiunii ca vor ajuta mai multi candidati sa promoveze examenul.
"Din informatiile existente rezulta ca cei trei au promis ca vor facilita obtinerea notelor de trecere la bacalaureat", a spus procurorul de caz Codrin Gavra. Mediafax.ro

stelian ionutiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012618 (s)