News Flash:

Arad: Fostul sef al unui supermarket care acuza ca sefii ii cereau sa vanda carne spalata cu detergent, condamnat pentru afirmatii calomnioase

13 Decembrie 2017
299 Vizualizari | 0 Comentarii
deter

Barbatul care la inceputul anului 2016 se afla la conducerea unui supermarket Profi din Arad si a acuzat public ca sefii ii cereau sa vanda carne expirata spalata cu detergenti si otet a pierdut procesul, dupa ce a fost dat in judecata de companie, fiind condamnat in prima instanta pentru afirmatii calomnioase. Barbatul va trebui sa plateasca despagubiri de 50.000 de lei companiei si spune ca nu va ataca sentinta, pentru ca nu mai doreste “scandal si stres”.
Tribunalul Arad a emis solutia in cazul unui proces deschis de SC PROFI ROM FOOD SRL impotriva lui Emanuel Ciprian Gabor, fost sef al unui supermarket Profi din municipiul Arad, si l-a condamnat in prima instanta pentru afirmatii calomnioase privind presupuse practici ilegale ale lantului de magazine.

Barbatul va trebui sa plateasca despagubiri de 50.000 de lei companiei, care pretindea 1.436.892 lei.

“Admite in parte actiunea formulata de reclamanta SC PROFI ROM FOOD SRL in contradictoriu cu paratul Gabor Ciprian Emanuel si in consecinta: Constata caracterul ilicit al faptei produse de parat prin vatamarea dreptului la demnitatea si reputatia si onoarea SC PROFI ROM FOOD SRL prin afirmatiile calomnioase lansate la adresa reclamantei. Obliga paratul la plata catre reclamanta a sumei de 50.000 lei, reprezentand contravaloarea prejudiciul moral produs reclamantei prin vatamarea dreptului la demnitate si atingerile aduse onoarei si reputatiei reclamantei”, este solutia instantei.

Judecatorii l-au obligat pe fostul sef al supermarket-ului sa publice decizia, cand va ramane definitiva, intr-un ziar de larga circulatie nationala, dar si sa publice un comunicat de presa prin care sa isi retraga “afirmatiile calomnioase la adresa reclamantei” si sa isi ceara scuze in mod public.

In cadrul procesului, Gabor ceruse si el companiei daune morale de 50.000 de lei, reclamand “atmosfera de munca stresanta, comportament jignitor si denigrarea sa in mass-media”. Cererea sa a fost respinsa de instanta.

Impotriva sentintei se poate face apel in termen de 30 de zile de la comunicare, insa contactat de corespondentul News.ro, Emanuel Ciprian Gabor a declarat ca nu va face acest lucru.

“Daca asta e sentinta, asa sa ramana, pentru ca nu mai vreau scandal si stres. Mi-a ajuns un an in care m-am judecat cu ei”, a declarat Emanuel Ciprian Gabor.

Deocamdata, solutia nu a fost comunicata in scris partilor, iar daca lantul de magazine o va ataca, apelul se va judeca tot la Tribunalul Arad.

Scandalul a fost declansat in martie 2016, cand fostul sef de magazin contactase presa locala si nationala in urma unor neintelegeri cu sefii.

El a sustinut, impreuna cu alti cativa angajati, ca sefii i-au impus sa vanda produse expirate.

Carnea care mirosea ar fi trebuit spalata cu otet si detergent, iar Gabor ar fi refuzat practicile.

”Pentru ca am refuzat sa vand carne expirata, s-au facut presiuni pe angajati, de catre seful meu direct, sa accepte sa vanda carnea, iar daca eu reactionez, sa ii anunte pe el, ca ma va pune la punct. Cu alta ocazie, directorul zonal mi-a reprosat ca am aruncat carnea expirata si nu am facut precum la alte magazine ale noastre, sa o spal cu otet si detergent Cif”, declarase, in martie 2016, seful de magazin, care ulterior a fost suspendat.

Gabor a depus sesizari la Politie, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Inspectoratul Teritorial de Munca.

Barbatul a lansat si alte acuzatii, privind presupuse nereguli in depozitarea marfurilor sau neplata orelor suplimentare incepand cu iulie 2015.

Reprezentantii lantului de magazine au negat imediat practicile mentionate de Gabor, care organizase inclusiv un protest in strada, alaturi de cativa angajati ai magazinului la care lucrase. News.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0887 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023994 (s)