News Flash:

Aproximativ 300.000 de straini se aflau in Nepal in momentul producerii cutremurului

27 Aprilie 2015
1211 Vizualizari | 0 Comentarii
Aproximativ 300.000 de straini se aflau in Nepal, sambata, cand a avut loc cutremurul cu magnitudinea de 7,8 ce a provocat pana in prezent moartea a peste 3.300 de persoane si ranirea altor 6.500, relateaza Reuters, care prezinta lista acestora conform datelor oferite de autoritatile nationale.
Cutremurul s-a produs la miezul zilei, intr-o perioada a anului in care multi turisti viziteaza Nepalul. Numarul estimat al turistilor straini in aceasta tara era, sambata, de 300.000, dintre care cateva sute se aflau pe Everest.
- AUSTRALIA: 549 de australieni s-au inregistrat pentru a merge in Nepal, iar 200 dintre ei sunt in siguranta. Nu exista informatii privind moartea vreunui australian.
- AUSTRIA: Aproximativ 250 de austrieni se afla in Nepal, nu sunt anuntate victime.
- BANGLADESH: Cincizeci de cetateni, inclusivi membrii echipei de fotbal de fete sub 14 ani, au fost evacuati. Nu exista informatii cu privire la numarul exact al cetatenilor sai din Nepal.
- CEHIA: Erau 155 de cetateni cehi in Nepal, dintre care 54 nu au putut fi contactati inca.
- CHINA: Agentia Xinhua, care citeaza ambasada chineza la Kathmandu, anunta moartea a patru persoane si ranirea grava a altor zece.
- COLUMBIA: Sapte cetateni sunt dati disparuti. Nu exista informatii referitoare la morti sau raniti.
- COREEA DE SUD: Trei sud-coreeni au fost raniti in urma cutremurului. Alti 650 de rezidenti si 1.000 de turisti s-ar afla in Nepal.
- CROATIA: Patru turisti, toti sunt in siguranta.
- FILIPINE: Doi alpinisti filipinezi sunt in siguranta.
- FRANTA: Autoritatile franceze au localizat 1.098 de cetateni francezi, dar alti 674 nu au putut fi contactati. Nu exista informatii despre existenta unor victime.
- GRECIA: Doi cetateni greci sunt in siguranta.
- INDIA: Cinci indieni au murit in Nepal, iar alti 66 in regiunile indiene de la granita. Pana in prezent, 1.417 indieni au fost evacuati din Nepal.
- INDONEZIA: Treizeci si patru de cetateni se aflau in Nepal, dintre care 18 erau rezidenti. Dintre acestia, 18 nu au putut fi contactati.
- IRLANDA: Aproximativ 100 de cetateni se aflau in regiunea afectata, iar multi dintre ei au fost contactati.
- ISRAEL: Aproximativ 600 de israelieni se afla in Nepal, iar cu 400 s-a luat deja legatura, majoritatea fiind gazduiti la ambasada din Kathmandu. Printre acestia din urma se numara 25 de cupluri care isi aduceau acasa copiii nascuti de mame surogat.
- ITALIA: Peste 300 de italieni din Nepal au fost localizati.
- JAPONIA: Nu exista informatii privind moartea sau ranirea vreunui japonez, desi verificarile sunt in curs. Aproximativ 1.100 de japonezi care locuiesc in Nepal sunt inregistrati la ambasada dar nu exista informatii privind existenta unor turisti.
- LETONIA: Patruzeci si unu de cetateni letoni au fost contactati, nu exista raniti.
- LITUANIA: 55 de cetateni lituanieni se afla in Nepal. Despre cinci nu se stie nimic, iar ceilalti 50 sunt in siguranta.
- MALAYSIA: Toti malaysienii din Nepal sunt in siguranta, inclusiv o echipa de alpinisti de la tabara de baza de pe Everest.
- MAREA BRITANIE: Cateva sute de britanici s-ar afla in Nepal dar nu exista informatii legate de morti sau raniti.
- MEXIC: Douazeci si opt de mexicani sunt in siguranta, iar unul este disparut.
- NORVEGIA: Aproximativ 150 de cetateni norvegieni sunt in Nepal, nu exista informatii privind existenta unor victime sau raniti.
- PAKISTAN: Circa 30 de pakistanezi au fost evacuati din Nepal, nu exista insa informatii privind numarul exact.
- PORTUGALIA: Toti cei sapte portughezi despre care se stia ca se afla in Nepal sunt in siguranta.
- ROMANIA: Douazeci si opt de romani se aflau in Nepal, inclusiv alpinistul Alex Gavan impreuna cu alti trei colegi. Toti sunt in siguranta.
- RUSIA: Agentia Tass, care citeaza Ministerul pentru Situatii de Urgenta, sustine ca nu exista victime in randul cetatenilor rusi.
- SINGAPORE: Nu exista informatii cu privire la numarul exact al acestor cetateni in Nepal dar majoritatea celor inregistrasi au fost contactati.
- SRI LANKA: Aproximativ 100 de cetateni ai acestei tari au cerut ajutor pentru a fi evacuati. Nu au fost anuntate victime.
- STATELE UNITE: Trei americani au murit.
- SUEDIA: Aproximativ 150 de suedezi se afla in Nepal, nu exista informatii privind existenta unor victime. Multi au fost deja contactati.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005167 (s)