News Flash:

Aproape 3.000 de copii vor merge la scoala in clasa I in judetul Hunedoara

11 Septembrie 2016
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
clasa scoala
Aproape 3.000 de copii din judetul Hunedoara vor merge la scoala in clasa I, unitatile de invatamant fiind pregatite pentru inceperea noului an scolar, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Claudia Anca. 
In judetul Hunedoara functioneaza 284 de unitati de invatamant, dintre care 111 sunt cu personalitate juridica si au arondate alte scoli sau gradinite. 
"Scolile sunt pregatite pentru a-i primi pe elevi in noul an scolar. In toate unitatile de invatamant s-au desfasurat activitati de igienizare, ce vor fi incheiate pana la inceperea anului scolar. S-au efectuat lucrari de reparatii in 142 de scoli", a aratat reprezentanta ISJ Hunedoara. 
Elevii de la Colegiul Tehnic "Dragomir Hurmuzescu" Deva si Colegiul "Emanoil Gojdu" Hunedoara vor incepe scoala in cladiri reabilitate si modernizate total, iar micutii din orasul Lupeni si comuna Santamaria Orlea vor merge la gradinite care functioneaza in cladiri noi. 
Pe de alta parte, aproximativ 5% din totalul unitatilor de invatamant din judetul Hunedoara nu au primit autorizatii sanitare de functionare, in principal pentru ca nu respecta circuitele separate pentru copiii de gradinita si elevii mai mari. Este vorba de 12 unitati scolare situate in mediul rural, a explicat purtatoarea de cuvant a ISJ Hunedoara. 
Conform datelor statistice, in judetul Hunedoara sunt asteptati sa mearga la scoala circa 60.000 de copii. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005331 (s)