News Flash:

Aproape 2.000 de absolventi calificati in Timis in programul RuralNet

7 Decembrie 2015
634 Vizualizari | 1 Comentarii
rural net
Aproape doua mii de persoane din mediul rural timisean, in majoritate tineri, au absolvit, in ultimul an, cursuri de calificare in diferite meserii non-agricole, in cadrul proiectului intitulat "RuralNet - Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola", care a ajuns la final si care s-a derulat prin Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Timis. 
"Rezultatele proiectului s-au concretizat in dezvoltarea profesionala si antreprenoriala a persoanelor din grupul tinta si in dezvoltarea unei retele care sa faciliteze accesul acestora la schimbul de bune practici si adaptarea la piata muncii in functie de regiune: 820 absolventi de cursuri de calificare si formare si 1.050 de persoane informate si consiliate", arata Rodica Olinic, purtator de cuvant al CCIA Timis, intr-un comunicat remis AGERPRES. 
Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si s-a desfasurat in parteneriat cu S.C. GAPA SRL, Primaria Comunei Mosnita Noua, L&C Consulting, Integrated Consulting Group si H3000 Development Consulting Austria. 
Obiectivul principal al proiectului a vizat imbunatatirea calitatii resurselor umane in zonele rurale din regiunile Vest, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est si Centru ale Romaniei, in contextul asigurarii unui suport eficient si de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare in activitati non-agricole a persoanelor inactive, persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta, somerilor, managerilor si angajatilor din mediul rural, cu atentie deosebita pentru femei si tineri - viitori intreprinzatori care pot genera dezvoltare locala si oportunitati de ocupare, adauga Rodica Olinic. 
Proiectul a sustinut dezvoltarea culturii antreprenoriale in zonele rurale din regiunile vizate, prin activitati de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului, programe de calificare si formare profesionala, servicii de informare, consultanta, consiliere si orientare in cariera. 
Incheierea oficiala va avea loc saptamana viitoare, in cadrul unei conferinte de presa organizata de CCIA Timis, la care vor participa partenerii de proiect, oficiali ai administratiei publice locale si ai serviciilor publice deconcentrate din teritoriu care si-au adus aportul la implementarea proiectului, reprezentanti ai primariilor din comunele judetelor vizate de proiect, organizatii de formare profesionala, agentii de recrutare, alte entitati locale implicate in dezvoltare rurala, lectori, cursanti si beneficiari directi ai proiectului. 
Proiectul s-a derulat in mai multe comune din Timis. AGERPRES

rodica olinic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

sibnet  | #1239
In sfarsit, ai gasit o afacere online excelenta, un sistem care te conduce pas cu pas pe drumul bunastarii! Ai acum o afacere online la cheie, pregatita cu tot ceea ce iti trebuie! Ai nevoie doar de calculator si conexiune la internet! Cand doresti cu cea mai mare seriozitate detaliile afacerii, cere detalii la adresa de email: sibnet@usa.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0970 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012328 (s)