News Flash:

Aparatura moderna la Spitalul Municipal de Urgenta din Caransebes

8 Decembrie 2016
1297 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul din Caransebes
La Spitalul Municipal de Urgenta din Caransebes a fost inaugurat, miercuri, unul dintre cele mai moderne aparate de tomografie computerizata din tara, care poate efectua 128 de slice-uri simultan, potrivit conducerii unitatii medicale. 
'Cu mandrie si mare placere am prezentat noua noastra achizitie, in domeniul radiologiei, un aparat de varf, cum sunt doar cateva in tara. Din nou, avem posibilitatea sa anuntam un varf de gama ce apare la noi, in Caransebes, respectiv, acest aparat de tomografie computerizata, cu viteza foarte mare si cu capacitate de achizitie imbunatatita. Poate sa faca 128 de slice-uri, simultan, ceea ce duce la o iradiere mult mai mica a pacientului si o viteza mult mai mare de scanare, cu aplicatii multiple fata de ceea ce aveam pana acum in spital. Din acest moment putem sa facem aplicatii cardiace, colonoscopii virtuale, angiografii periferice sau centrale ori studii de perfuzie', a afirmat medicul radiolog Calin Ioan Grozavescu, directorul medical al Spitalului Municipal Caransebes. 
El a spus ca primele teste preliminare s-au efectuat deja, in prezent asteptandu-se autorizatiile din partea Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare, pentru ca aparatul sa poata fi pus in functiune.
Noul computer tomograf a fost achizitionat cu fonduri guvernamentale, prin Ministerul Sanatatii, valoarea acestuia ridicandu-se la 4,4 milioane lei, 10% din suma fiind suportata de Primaria Caransebes. 
'Este, probabil, cel mai pretios aparat pe care il foloseste radiologia moderna si ne bucuram ca acesta se afla aici, la Caransebes. Este unul dintre cele mai performante din tara, Caransebesul fiind a treia localitate din Romania care detine un astfel de computer tomograf. Consider ca este un succes si al Spitalului Municipal Caransebes, si al comunitatii noastre. Cu siguranta ne vom preocupa, in continuare, de reabilitarea, de modernizarea acestui spital, pentru ca toti pacientii sa beneficieze de conditii europene', a declarat Felix Borcean, primarul municipiului Caransebes. 
Pana in momentul de fata, Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes nu detinea un astfel de aparat, insa avea acces la computerul tomograf de inalta performanta al unei firme private, ceea ce insemna costuri suplimentare pentru spital. Unitatea medicala mai beneficiaza de un aparat RMN de inalta performanta si un altul radiologic multifunctional, achizitionate cu fonduri europene. 
Spitalul Municipal de Urgenta din Caransebes a fost inaugurat in anul 1972. Acesta deserveste circa 1.300 de pacienti pe luna, fiind singurul spital de urgenta situat pe Drumul European 70, intre Drobeta Turnu Severin si Timisoara. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004980 (s)