News Flash:

Apararea spatiului aerian al Romaniei este realizata acum de avioanele britanice. Toate MIG-urile sunt la sol

13 Iulie 2018
865 Vizualizari | 0 Comentarii
mig doborat

Ministrul Apararii Nationale (MApN), Mihai Fifor, a anuntat, vineri, ca, din cauza faptului ca procedurile prevad ca MIG-urile sa ramana la sol, in momentul de fata, politia aeriana este realizata de partenerii britanici.
Imaginea articolului Apararea spatiului aerian al Romaniei este realizata acum de avioanele britanice. Toate MIG-urile sunt la sol 
Apararea spatiului aerian al Romaniei este realizata acum de avioanele britanice. Toate MIG-urile sunt la sol
"Dupa cum stiti, dupa tragedia de saptamana trecuta, in care am pierdut unul dintre cei mai buni piloti, procedurile prevad ca MIG-urile sa ramana la sol. In momentul de fata, politia aeriana este realizata de partenerii nostri britanici care au baza la Mihail Kogalniceanu", a declarat Mihai Fifor.

Ministrul Apararii a mai spus ca intrarile avioanelor rusesti in spatiul aerian romanesc.

"Sunt frecvente intrarile avioanelor rusesti in spatiul aerian roman. Sunt proceduri standard, proceduri NATO pentru ca Romania asigura apararea spatiului NATO. Procedurile prevad ridicarea de la sol a avioanelor care realizeaza politia aeriana, dar nu va pot da mai multe detalii", a mai spus Fifor.Flota de MIG 21 LanceR a Romaniei este consemnata la sol pana cand vor fi facute publice concluziile anchetei demarate dupa accidentul de sambata, cand un aparat de zbor MIG 21 Lancer s-a prabusit pe raza judetului Calarasi. Mii de oameni se aflau in zona si participau la evenimentele dedicate Zilei Portilor Deschise, la Baza 86. Pilotul, Florin Rotaru, si-a pierdut viata.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006186 (s)