News Flash:

Apa infuzata cu legume sau fructe, sursa de vitamine, minerale si enzime

23 Aprilie 2016
1363 Vizualizari | 0 Comentarii
apa infuzata
S-au scris nenumarate articole despre care apa este mai buna pentru organism. Pentru unii, apa de izvor de munte nu are egal, altii lauda apa filtrata sau alcalinasi aproape toti fug de apa de la robinet

Daca nu stati intr-o zona montana si nici nu aveti vreun filtru nu va ramane decat sa imbunatatiti apa de la robinet sau apa plata imbuteliata. Cea mai la indemana solutie este sa folosim legumele si fructele

De exemplu, cand preparam retete in care folosim legume, zarzavaturi sau fructe decojite, cojile ramase nu trebuie aruncate, deoarece sunt o sursa foarte buna de enzime, vitamine si minerale, de care putem beneficia prin prepararea si apoi consumarea apei de legume/fructe, fie in loc de apa de baut, fie in supe, ciorbe sau alte preparate care necesita lichide.

Pentru a obtine apa infuzata, trebuie ca, inainte de decojirea legumelor/fructelor sa le spalam foarte, foarte bine. Cojile obtinute dupa decojire se pun intr-un borcan cu apa cat sa le cuprinda bine, se acopera si se pun la rece. Dupa 10-12 ore, aceasta apa se poate consuma. Se poate pastra la rece pana la 7 zile.

De exemplu, pentru apa infuzata cu legume puteti folosi: coji de la sfecla, cartofi, ridichii, gulii, varfurile si coditele de fasole verde, teci de fasole si mazare din care s-au scos boabele, cotoare de ardei sau gogosari, coji de morcovi, frunzele si cotoarele de la varza etc.
Pentru apa de fructe folositi: coji de la mere, pere, gutui, lamai, portocale, daca nu sunt tratate. 

Puteti pune chiar si fructele sau legumele ca atare, puteti adauga ierburi aromatice - cimbru, menta, oregano, busuioc.

Avantaje
Apa astfel obtinuta are un gust minunat, completeaza necesarul de vitamine, minerale si enzime chiar si pentru cei care nu consuma preponderent hrana vie si hidrateaza foarte bune. 

apa filtrata alcalina apa infuzata avantaje
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006133 (s)