News Flash:

Anuntul DNA privind dosarul imprumutului de la FMI din 2009

18 Noiembrie 2016
968 Vizualizari | 0 Comentarii
dna3
In cazul sesizarilor referitoare la imprumutul contractat de Romania de la FMI in 2009, transmise procurorilor anticoruptie in cursul acestui an, s-a dispus clasarea cauzei raportat la faptele mentionate, se arata intr-un raspuns transmis vineri de DNA la solicitarea AGERPRES. 

Clasarea cauzei a fost dispusa pe motiv ca aspectele sesizate nu se circumscriu continutului constitutiv al infractiunilor de abuz in serviciu si conflict de interese, precum si pe motiv ca fapta, respectiv constituire de grup infractional organizat, nu exista. 
"Sub nr. 664/P/2016, s-au inregistrat la Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie mai multe sesizari penale avand toate acelasi continut, formulate de mai multe persoane fizice, prin care s-a solicitat efectuarea de cercetari pentru suspiciunea savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, conflict de interese si constituirea unui grup infractional. Ca urmare a examinarii dosarului penal cu numarul sus mentionat, la data de 8 noiembrie 2016 s-a dispus clasarea cauzei raportat la faptele care au facut obiectul sesizarii, pe motiv ca aspectele sesizate nu se circumscriu continutului constitutiv al infractiunilor (abuz in serviciu si conflict de interese) si pe motiv ca fapta nu exista (constituire de grup infractional organizat)", se arata in raspunsul DNA. 


Conform aceleiasi surse, solutia de clasare a fost comunicata partilor interesate din punct de vedere procesual, adica persoanelor care au formulat sesizarile. 


DNA mai precizeaza ca in prezent nu este inregistrat niciun dosar avand ca obiect imprumutul contractat de la FMI in anul 2009.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005666 (s)