News Flash:

Anuntul care le da fiori pasagerilor cu frica de avion. In urmatorii ani vor fi mult mai multe turbulente decat pana acum, din cauza schimbarilor climatice

5 Octombrie 2017
903 Vizualizari | 0 Comentarii
avion amsterdam
Zborurile comerciale se vor confrunta cu de trei ori mai multe turbulente in urmatoarele decenii, potrivit concluziilor unui studiu recent efectuat in Marea Britanie.


Expertii au avertizat ca riscul de raniri suferite in timpul zborurilor va creste, iar pasagerii se pot astepta sa petreaca mai mult timp in scaune cu semnalul de avertizare pentru legarea centurii pornit, din cauza conditiilor de zbor inrautatite de schimbarile climatice, informeaza marti de The Telegraph.


Pe unele rute populare, cum ar fi zborurile transatlantice, cazurile de turbulente se vor inmulti cu 180%, in timp ce in Europa rata de inmultire a unor astfel de evenimente va creste cu 160%, conform Agerpres.


Cercetatorii au observat deja ca numarul de turbulente aparute in conditii de cer senin a crescut, insa noul studiu efectuat la Universitatea Reading din Marea Britanie este primul care propune un astfel de model matematic cuprinzator care prezice conditiile pe termen lung la nivel global. Studiul estimeaza ca pana in 2050 rata vatamarilor corporale suferite in timpul zborurilor aproape se va tripla proportional cu inmultirea turbulentelor.


Echipa de cercetatori a facut apel la imbunatatirea sistemelor de prognoza care ar permite personalului de la bordul aeronavelor sa ii avertizeze din timp pe pasageri sa isi ocupe locurile si sa isi lege centurile.

''Turbulentele sunt in crestere pe glob, in toate anotimpurile si la multiple altitudini de croaziera'', a declarat Paul Williams, profesor de Stiinte Atmosferice la Reading, care a condus studiul recent. ''Aceasta problema nu va face decat sa se inrautateasca odata cu schimbarea continua a climei'', a precizat acesta.


CAT reprezinta cel mai problematic tip de turbulente cu care se confrunta liniile aeriene deoarece sunt invizibile si nu pot fi detectate pe radar, precizeaza The Telegraph. Incalzirea globala accentueaza acest fenomen prin intetierea instabilitatii vantului la inaltimi mari si prin cresterea frecventelor ''golurilor de aer''.


Chiar si cele mai severe turbulente nu reprezinta o amenintare pentru siguranta unei aeronave comerciale, insa acestea pot provoca vatamari corporale celor aflati la bord. In luna iunie, 20 de persoane au fost ranite, unele dintre ele suferind fracturi si contuzii la cap, in timpul unui zbor al China.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.009855 (s)