News Flash:

Anunt surprinzator pentru romanii din vestul tarii

16 Decembrie 2016
1242 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit2
O treime dintre romanii cu varste cuprinse intre 16 si 74 de ani si-au cumparat produse sau servicii online anul acesta. Majoritatea cumpara imbracaminte si incaltaminte, produse electrocasnice si calatorii si sunt din Bucuresti sau judetele din Nord-Vestul tarii. In judetele din Vest, comertul online a patruns cel mai putin. Unul din patru traieste in mediul rural.

Anul acesta, asemanator anului 2015, o treime dintre  barbati si femei (33,8% barbatii si 33,4% femeile) au folosit internetul pentru a cumpara diverse produse sau servicii, arata o analiza realizata de catre Institutul National de Statistica (INS). "Se poate sesiza faptul ca ponderea persoanelor in varsta de 16–74 ani care au apelat la serviciile magazinelor online pentru a comanda si/sau cumpara produse si servicii (raportat la persoanele de 16-74 ani care au folosit vreodata internetul) a crescut in mod constant in ultimii ani, ajungand la 33,6% in anul 2016, in comparatie cu anul anterior cand a reprezentat doar 31,6%", se arata in raport.

Vestul, codas la cumparaturile pe internet

Pe regiuni de dezvoltare, exista o discrepanta destul de mare intre regiunea Vest (judetele TimisArad, Caras-Severin, Hunedoara), unde doar 12% dintre cei ce folosesc internetul au facut achizitii online in ultimele 12 luni, si Bucuresti-Ilfov si Nord-Vest, unde ponderea celor care cumpara online este de 22,6%.

Comparativ cu anul 2015, cele mai mari cresteri ale ponderii utilizatorilor comertului online s-au constatat in Sud-Est (+4,1 puncte procentuale) si Centru (+2,8 puncte procentuale). La polul opus, scaderi procentuale s-au inregistrat in regiunile: Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia (-2,1 puncte procentuale fiecare).

Pe ansamblu, utilizatorii din localitatile urbane care au folosit internetul in ultimele 12 luni apeleaza la comertul electronic intr-o proportie mai mare (20,9%), comparativ cu cei din localitatile rurale (12,7%). Daca ne raportam la totalul utilizatorilor de internet care au cumparat online in ultimele 12 luni, utilizatorii din localitatile urbane detin o pondere de 74,6%, comparativ cu cei din localitatile rurale (25,4%).

Citeste mai multe AICI

romanii produse servicii online imbracaminte incaltaminte bucuresti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007597 (s)