News Flash:

Anunt important pentru toti cei care au cont de mail pe Yahoo

6 Octombrie 2017
953 Vizualizari | 0 Comentarii
yahoo mail logo
Grupul Yahoo! a declarat marti ca atacul cibernetic caruia i-a cazut victima in 2013 a afectat toate cele trei miliarde de conturi de utilizatori. Atacul asupra Yahoo! este considerat cel mai mare atac din istoria internetului, chiar daca initial s-a estimat ca a afectat un miliard de conturi.

Compania a declarat initial ca datele cu caracter personal, inclusiv numele, intrebarile de securitate, adresele de email si numerele de telefon de la un miliard de utilizatori se aflau printre informatiile furate de hackeri. Yahoo!, cunoscut acum sub numele de Oath, subliniaza ca la finalul lui 2016 a obligat toti utilizatorii sa-si modifice parolele, chiar daca nu se aflau printre cei un miliard de utilizatori considerati vulnerabili.

Acum, compania-mama a Yahoo!, Verizon, dezvaluie ca toti utilizatorii care au avut un cont de Yahoo! in luna august a anului 2013 au fost vulnerabili la scurgerea de date.  Potrivit investigatiilor de atunci, datele de plata ale cardurilor si informatiile privind conturile bancare nu au fost stocate in sistemul afectat.

„Verizon se angajeaza sa respecte cele mai inalte standarde de transparenta si lucram in mod proactiv pentru a asigura siguranta si securitatea utilizatorilor si a retelelor noastre intr-un peisaj evolutiv al amenintarilor online”, a spus seful de securitate al companiei, Chandra McMahon.

„Yahoo! trimite notificari prin email celorlalte conturi de utilizatori afectate”, se arata intr-un comunicat al grupului.

yahoo atacul cibernetic conturi hackeri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 32 queries | Mysql time :0.013244 (s)