News Flash:

Anunt important facut de ANAF

22 Martie 2017
993 Vizualizari | 0 Comentarii
finante1
Bogdan Stan vorbeste, intr-un interviu pentru Mediafax, despre prioritatile mandatului sau, printre care se numara cresterea conformarii voluntare si lupta cu evaziunea fiscala.

Chestionat de ce ANAF a decis sa scurteze „lista rusinii”, marind plafoanele de raportare a datoriilor, Bogdan Stan a spus ca „lista rusinii” a fost redusa doar la marii datornici.
"In vederea diminuarii unor cheltuieli, pe de o parte, precum si pentru a face obiectul prevederilor doar creantele reprezentative pentru incasarea veniturilor la buget, pe de alta parte, s-a impus modificarea nivelului plafoanelor sub care cuantumul total al obligatiilor fiscale restante nu fac obiectul publicarii pe site, considerent care a determinat emiterea O.P.A.N.A.F. nr. 590/2017. Aceasta masura de stabilire a unor plafoane de semnificatie au rolul de a asigura o mai buna aplicare a principiului proportionalitatii intre scopul urmarit si mijloacele utilizate. Prin O.P.A.N.A.F. nr. 558/2016 a fost aprobata procedura de publicare a listelor debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii. Temeiul legal in baza caruia a fost elaborata il reprezinta prevederile art. 162 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora organele fiscale centrale au obligatia de a publica pe pagina de internet proprie lista debitorilor persoane fizice si juridice care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii. Ulterior, aceasta procedura a fost modificata prin O.P.A.N.A.F. nr. 1164/2016 si O.P.A.N.A.F. 2266/2016.”, a declarat Bogdan Stan.

bogdan stan anaf
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004930 (s)