News Flash:

ANUNT IMPORTANT despre alocatiile copiilor!

3 Ianuarie 2017
1557 Vizualizari | 0 Comentarii
alocatie
Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat, marti, ca alocatiile pentru copii ar putea fi majorate daca familiile cu venituri peste medie nu ar mai incasa aceste beneficii sociale pentru copiii lor, dand astfel dovada de spirit civic.
"In general, masurile de protectie sociala intr-un stat ar trebui alocate catre cei care au nevoie de banii respectivi. Alocatia pentru copii se da fara sa se tina seama de venitul familiei. Iar paradoxul e ca alocatiile pentru copii nu se dau automat, ele se cer, deci daca te uiti la repartitie, vei constata ca foarte putini din oamenii care au peste veniturile medii din tara nu isi exercita dreptul de a lua cei 84 de lei pe luna. Mie mi se pare acest lucru o lipsa de coeziune. Mie mi se pare ca putem creste alocatiile copiilor din familiile amarate prin simplul fapt ca cei care sunt cu veniturile peste medie sa renunte voluntar la a mai cere aceste sume de la stat. Dar acest lucru cere civism, unitate, coeziune, sa inteleg de ce o fac si sa am garantia ca statul distribuie cei 84 de lei de la mine la familiile nevoiase. Asta e o masura care nu inseamna niciun leu in plus, dar iti da o perspectiva asupra societatii, ne dorim o societate de indivizi egoisti, o societate de retele de putere politice care se autoconcentreaza pe <<ai nostri>>, sau ne dorim o societate coeziva in care problema e legata de membri?", a declarat ministrul Muncii.
Dragos Pislaru, aflat la finalul unui mandat de opt luni la conducerea Ministerului Muncii, a mai precizat ca nici ajutorul oferit pentru incalzirea centralizata nu se face in mod corect, deoarece banii nu sunt alocati celor fara posibilitati, ci, mai degraba celor din patura de mijloc si de top a societatii.
"Statul subventioneaza mai mult persoanele cu venituri mai mari decat pe cei mai saraci, pentru ca cei saraci nu sunt racordati la sistemele publice de incalzire, ei sunt pe lemne, pe alte lucruri. Deci, practic, subventionez <<viloaiele>>, toate acele mari ansambluri de locuit noi. Dar cine avea tupeul sa ridice aceste lucruri in anul electoral?", a precizat Pislaru. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006229 (s)