News Flash:

Anunt de ultima ora pentru interlopul Cosmos Tanase, din partea judecatorilor

29 Noiembrie 2016
1051 Vizualizari | 0 Comentarii
arest la domiciliu2
Periculosul interlop Cosmos Tanase, care ar fi incercat sa eschiveze loviturile date de justitia romana desi era dat in urmarire internationala de autoritati, nu a mai avut cale de scapare in fata legii. Astfel, judecatorii i-au comunicat acestuia cat timp va mai sta departe de familie. 


Intreg chinul a durat noua ani, timp in care autoritatile au incercat sa il prinda pe membrul clanului iesean Tanase, condus de Cosmos Tanase, insa acesta s-a intors in tara si a avut parte de o primire demn de un rege, totul fiind transmis pe Facebook de catre fratele sau. In luna iunie a anului 2016, Belgian Tanase a introdus o actiune de contestatie in anulare la Judecatoria Iasi, invocand ca mandatul de executare a pedepsei de patru ani s-a prescris si cerand anularea acestuia. Surprinzator este ca o actiune similara a introdus si Biroul de Executari Penale din cadrul Judecatoriei care a cerut anularea mandatului din cauza prescriptiei. Decizia judecatorilor a fost data pe 26 august, atunci cand mandatul de executare a pedepsei si mandatul european de arestare au fost anulate.
Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti i-au adunat interlopului mai multe pedepsepe care liderul clanului Tanase va trebui sa le ispaseasca, astfel ca acesta va trebui sa stea in spatele gratiilor timp de 10 ani, 5 luni si 103 zile. Pedeapsa este cumulata dintr-o sentinta de 9 ani si 8 luni primita in anul 2014 in Romania pentru trafic international de droguri si una de 2 ani primita in Spania, in acelasi an, pentru falsificare de carduri. Restul de 103 zile au fost adaugate dintr-o pedeapsa primita in 2006, de 5 ani si 11 luni. 

Pana in prezent, liderul interlop a executat mai bine de jumatate din pedeapsa, mai precis 5 ani si 6 luni, pana sa evadeze din puscaria spaniola in care a stat incarcerat in tot acest timp. Conform Codului Penal, liberarea conditionata se face dupa ispasirea a trei patrimi din pedeapsa in cazul sentintelor care depasesc 10 ani, astfel incat in mai putin de trei ani interlopul ar putea fi din nou in libertate.

Liderul mafiot a fost prins de procurorii DIICOT pe 20 februarie 2012 dupa ce acestia ar fi descoperit o jumatate de kilogram de cocaina in masina condusa de cei doi subalterni ai sai, membri ai clanului Tanase. Drogurile au fost aduse in Romania de Cosmos Tanase, acestea urmand sa fie vandute in Iasi sau in alte orase din zona. 

Pe parcursul procesului, avocatii interlopului au declarat ca nu exista dovezi care sa ateste implicarea acestuia in aducerea stupefiantelor in tara pentru a fi distribuite, in afara de declaratiile unor martori protejati sau a interceptarilor facute de procurori.

cosmos tanase pedepse evadeze libertate diicot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1334 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006901 (s)