News Flash:

ANUNT DE ULTIMA ORA despre SALARIILE DIN INVATAMANT!

22 Februarie 2017
983 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit
Guvernul va promova in sedinta de joi o ordonanta de urgenta pentru solutionarea problemelor de salarizare a personalul nedidactic din invatamant, drepturile acestei categorii de personal urmand sa se incadreze intre salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, si 1.947 lei, precizeaza, miercuri, un comunicat de presa al Executivului.
Potrivit sursei citate, discutii in acest sens au avut loc, miercuri dimineata, intre premierul Sorin Grindeanu, ministrul Educatiei Nationale, Pavel Nastase, si reprezentantii sindicatelor din educatie.
"Respect munca si contributia fiecarui om din sistemul de invatamant. Am toata deschiderea sa gasim solutii rapide pentru problemele salarizarii personalului nedidactic din educatie si pentru indreptarea acestei nedreptati care s-a produs pentru aproximativ 53.000 de oameni din invatamant", a declarat Grindeanu.
Solutia gasita presupune asezarea pe grila, in functie de vechime, a salariilor acestei categorii de personal, iar masura va fi aplicata incepand cu luna februarie 2017.
Un alt punct al discutiei a vizat situatia sporurilor salariale pentru personalul din educatie. Potrivit comunicatului transmis de Guvern, premierul Grindeanu a subliniat ca Executivul are in atentie aceasta situatie, are "toata deschiderea" si face eforturi sa fie rezolvata.
"De asemenea, membrii Guvernului si reprezentantii sindicatelor din invatamant au discutat despre promovarea unui nou proiect al Legii Educatiei Nationale pana la sfarsitul acestui an. In acest context, premierul Grindeanu a aratat ca noul proiect va fi rezultatul unei ample consultari cu mediul academic, societatea civila, sindicate, patronate, partide politice, cu toti cei interesati", se mai arata in comunicat.
AGERPRES

guvernul executivului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004848 (s)