News Flash:

ANUNT DE ULTIMA ORA despre PROIECTUL LEGII PENSIILOR

30 August 2017
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai tudose
Prim ministrul Mihai Tudose a declarat intr-un interviu pentru Romania TV ca proiectul Legii pensiilor a fost finalizat de catre ministrul Lia Olguta Vasilescu si urmeaza a fi lansat intr-o dezbatere interna.


"Ministrul MunciiLia Olguta Vasilescu, a finalizat proiectul de modificare a legii pensiilor, iar saptamana viitoare sau poate la sfarsitul acestei saptamani va fi lansat intr-o dezbatere interna. Acest proiect are menirea sa regleze o multime de nedreptati. Avem decalaje foarte mari intre pensionari, care au muncit exact la fel", a declarat premierul Mihai Tudose.


In prima etapa proiectul de modificare a legii pensiilor va fi lansat intr-o dezbatere interna pentru ca ne dorim ca legea sa fie foarte bine asezata. Nu vrem sa apara scapari.


Premierul nu a putut sa dezvaluie anumite lucruri din noua lege, insa a subliniat ca inechitatile din prezent vor fi sterse. "Cand am vorbit de inechitati ma refeream la niste pensii foarte mici. Un profesor care a iesit acum 25 de ani are o pensie foarte mica in comparatie cu un profesor care a iesit recent cu acelasi numar de ani de munca si are o pensie mult mai mare".


Existra trei variante pentru Pilonul II de pensii

"Discutia a plecat de la ASF. Eu m-am referit la randamentul personal cand am comparat pilonul I cu pilonul II. Si pilonul I si pilonul II sunt de stat. Aambele sume sunt pe numele deponentului. Au fost momente si sunt calcule in care pe salariul minim castigul a fost mai mare pe pilonul I", a subliniat Mihai Tudose.


Premierul a aminitit ca managementul companiilor care administreaza Pilonul II avea voie la infiintare sa perceapa o taxa de 2,5%, iar problema e ca au continuat sa o ia timp de 10 ani. "Au plecat sume importante de acolo. Vorbim de niste miliarde. Sunt trei varianta in privinta pilonului II de pensii: sa ramana asa cum sunt, dar sa umblam la comisioane, sa dimininuam cota si o a treia varianta de optional. Saptamana viitoare vom avea simularile complete si vom lua o decizie. Romania este stabila si sta bine financiar", a punctat premierul Mihai Tudose.


Salariile profesorilor vor creste cu 20%-30% net

Pana in 2018 cadrele didactice vor avea un plus de 20%-30% la salariul net, fara a include tichetul de vacanta. De asemenea, de la 1 octombrie angajatii din penitenciare vor fi adusi la nivelul din Ministerul de Interne. 

prim ministrul mihai tudose ministrul muncii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005550 (s)