News Flash:

ANUNT DE ULTIMA ORA despre PRETUL GAZELOR

15 Februarie 2017
1052 Vizualizari | 0 Comentarii
gaze naturale
Gazele pentru populatie s-ar putea scumpi cu peste 10% de la 1 aprilie, cand pretul gazelor de productie interna va fi complet liberalizat, astfel ca Autoritatea de Reglementare in Energie (ANRE) ar trebui sa intervina pentru a stabili un mecanism de crestere gradual.


Anul trecut, Guvernul a stabilit ca, de la 1 aprilie 2017, pretul gazelor de productie interna va fi liberalizat, dar pretul final va fi in continuare reglementat. Intre timp, preturile din piata au crescut, in principal ca urmare a cotatiilor petroliere.


Cea mai buna metoda este implementarea unui model similar cu cel din sectorul de electricitate, unde, de la un cos de energie 100% reglementat, componenta de piata libera (CPC) a crescut gradual si va ajunge la 100% la finele acestui an.


O alta varianta ar fi ca ANRE sa vina cu un nou calendar de liberalizare, insa acest lucru ar insemna sa se inceapa de la pretul de 72 de lei pe MWh pentru gazele de productie interna, ceea ce ar insemna automat ca ANRE sa declare o crestere de pret.


In luna noiembrie, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), Niculae Havrilet, declara ca, de la 1 aprilie 2017, pretul gazelor de productie interna va fi liberalizat.


El a amintit ca pretul platit de populatie este inghetat la nivelul de 60 de lei pe MWh pana la 1 aprilie 2017, in urma unei Hotarari de Guvern aprobate vara trecuta.

gazele scumpi anre
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007887 (s)