News Flash:

Anunt de ultima ora al ministrului Muncii! Cum vor arata salariile bugetarilor

27 Februarie 2017
929 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit

Salariile medicilor vor porni de la un minimum de 1.200 de euro lunar, ajungand pana la un maximum de 3.600 de euro in cazul medicilor din serviciile de urgenta, iar firmele vor primi 250 de euro lunar pentru fiecare ucenic pe care il vor angaja pentru 3 ani, anunta ministrul Muncii. Intr-un interviu acordat agentiei de presa MEDIAFAX, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca la nivelul institutiei au fost elaborate doua proiecte de lege pentru stimularea angajarii tinerilor.

Proiectele se afla in faza de avizare si prevad ca firmele vor primi 250 de euro lunar pentru fiecare ucenic pe care il vor angaja pe o perioada de cel putin trei ani, iar pentru cei care vor oferi un loc de munca unui absolvent de facultate, sub forma de stagiu de pregatire, tot pe o perioada de trei ani, statul ar urma sa dea 300 de euro lunar pentru fiecare tanar incadrat.

De asemenea, ministrul Muncii a dat detalii cu privire la noua lege a salarizarii si a precizat ca salariile medicilor vor porni de la un minim de 1.200 de euro lunar, ajungand pana la un maxim de 3.600 de euro in cazul medicilor din serviciile de urgenta. Aceasta majorare ar urma sa se faca progresiv, pana la sfarsitul anului 2020, scrie gandul.info. 

Salariul minim brut in sistemul bugetar va fi de 1.750 de lei, odata cu intrarea in vigoare a noii legi a salarizarii, majorarile urmand a fi facute in trei trepte, a mai declarat ministrul Muncii.  „Pana in pragul de 4.000 de lei sunt cresteri si de suta la suta. Acolo sunt salariile cele mai mici, este vorba de salarii minim pe economie aproape, iar cresterile iarasi aproape semnificative pot fi intre 4.000 si 7.000, dupa care dupa 7.000 sunt nesemnificative cresterile”, a precizat Vasilescu. 

De asemenea, modificari vor suferi si salariile primarilor, potrivit proiectiilor Ministerului Muncii, cel mai bine platit edil urmand a fi cel al Capitalei. Acesta va avea salariu echivalent cu un ministru. In acest moment, un ministru castiga 13.300 de lei net. 


salariile medicilor vasilescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004621 (s)