News Flash:

ANM: Vreme deosebit de rece pentru final de martie. Cand se va incalzi

18 Martie 2018
1024 Vizualizari | 0 Comentarii
ger ciuc

Meteorologii anunta, pentru saptamana viitoare, vreme deosebit de rece, cu temperaturi mai scazute decat cele normale, iar in mare parte din tara se vor inregistra precipitatii. Spre finalul lunii martie se intrevede o incalzire treptata, au precizat reprezentantii ANM, pentru MEDIAFAX.
„Saptamana viitoare, vremea va fi deosebit de rece, vor fi temperaturi mult mai coborate fata de ce ar fi normal in ultima parte a lunii martie. Vor fi temperaturi care ziua nu vor trece de -4, -5 grade in Moldova, 0 grade in partea de sudul tarii, iar in Bucuresti vor fi in jur de 0 grade. Vor fi temperaturi negative noaptea, -4 si -6 grade si temperaturi spre limita gerului sau chiar sub -10 grade in nordul, centrul, nord-estul tarii in special in nordul Moldovei. Asteptam precipitatii care o sa continue saptamana viitoare, ce vin dinspre bazinul Marii Mediterane. Acolo se vor forma depresiuni atmosferice ce vor veni inspre Peninsula Balcanica, Marea Neagra. Ca urmare, in mare parte din tara, dar mai ales in jumatatea de sud, vor fi intervale cu precipitatii, primele vor incepe chiar de maine si vor tine pana marti seara. Ulterior, asteptam alte precipitatii la mijlocul saptamanii, spre ziua de joi. In conditiile in care temperaturile vor fi coborate, probabil ca si in partea sudica vor fi ninsori”, a precizat, pentru MEDIAFAX, meteorogolul de serviciu al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Mihai Hustiu.

Sursa citata a mai explicat ca vom avea zapada si polei in urmatoarele zile.

„Daca pana acum zapada s-a asternut in Moldova, unde in aceasta dimineata aveam si 25 de centrimetri de zapada la statia meteo Radauti, in noaptea de luni spre marti, dar si marti si spre mijlocul saptamanii, un strat de zapada este prognozat sa se depuna si in partea sudica a tarii, inclusiv in Bucuresti. Este de mentionat si poleiul, mai ales incepand din aceasta dupa-amiaza, dar si de maine. Sunt temperaturi in jur de 0 grade, sunt precipitatii mixte, ceea ce inseamna de fapt producere de polei in anumite zone, dar mai ales in partea sudica, sud-vestica. Asta ar fi pentru saptamana viitoare, chiar inspre 25 martie urmand ca vremea sa se mai incaleasca, iar la final de luna sa ne apropiem treptat de normalul perioadei. Pentru final de luna, ar insemna temperaturi ziua cam intre 8 si 15 grade, deci dupa 25 martie se intrevede o incalzire treptata a vremii”, a mai explicat meteorologul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006553 (s)