News Flash:

ANM: Temperaturi sub cele normale, precipitatii si descarcari electrice pentru saptamana aceasta. Cum va fi vremea pe LITORAL

25 Iunie 2018
798 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda

Temperaturile vor creste usor pe parcursul saptamanii viitoare in toata tara, dar meteorologii avertizeaza ca, incepand cu mijlocul saptamanii, se vor ivi norii, deoarece sunt asteptate ploi pe arii extinse, intensificari ale vantului si descarcari electrice.
"Saptamana viitoare, avem parte de o vreme schimbatoare, pentru ca luni si marti cresc temperaturile, vremea este ceva mai linistita. Doar din loc in loc, vor fi ploi de scurta durata, ploi de vara, la deal, la munte, mai putin in celelalte regiuni. Insa incepand cu seara de marti spre miercuri - miercuri, joi, vineri vor fi intervale cu averse si descarcari electrice. Totodata sunt asteptate cantitati semnificative de apa, cel mai probabil la munte, in sud si in est iar in afara de ploi, pot sa mai fie si intensificari ale vantului mai ales pe parcursul zilei de miercuri. Temperaturile cresc pana marti cand vor fi intre 22 si 28 de grade, cu cele mai ridicate valori in est, apoi miercuri scad, nu se mai depasesc 24 de grade decat in Dobrogea. Acolo sunt anuntate intre 25 si 28 de grade, dar in mare parte din tara, miercuri se vor inregistra intre 19 si 24 de grade. Asadar, va fi vreme mai rece decat in mod normal, iar de joi cresc treptat temperaturile. Spre sfarsitul lunii, inceputul lui iulie, o sa avem din nou valori normale pentru data din calendar", a declarat pentru MEDIAFAX, Meda Andrei, meteorolog de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

In Capitala, temperaturile vor creste fata de cele inregistrate pe parcursul weekend-ului. Incepand de marti seara si aici sunt asteptate ploi, descarcari electrice, fenomene care vor disparea spre sfarsitul saptamanii.

"In Bucuresti, maine va fi cer variabil, vom avea 27 de grade. In mod normal ar fi trebuit sa avem 29. Marti, in prima parte a zilei va fi frumos, 26 de grade temperatura maxima, dar din a doua parte a zilei si noaptea creste probabilitatea pentru averse si descarcari electrice. Miercuri se raceste, doar 22-23 de grade maximele, ploi cu probabilitate ridicata pe tot parcursul zilei si a noptii. Vor fi si joi in continuare ploi, dar ceva mai bine. Poate se vede si soarele si o sa mai creasca temperatura pana in jurul valorii de 27 de grade", a adaugat meteorologul.


In acelasi registru se va situa si vremea de pe litoralul Marii Negre sau la munte.

"Pe litoral, acelasi scenariu. Luni si marti vom avea o vreme ceva mai buna, cu temperaturi intre 24 si 26 de grade. Marti seara, miercuri, joi, chiar si vineri si nu este exclus nici sambata sa existe intervale in care sa ploua. Maxima va fi intre 25 si 27 de grade pe tot intervalul si in apa marii temperatura va fi putin peste 20 de grade. La munte, luni si marti temperaturile sunt in crestere, dar apoi, pana la sfarsitul saptamanii, sunt asteptate ploi in fiecare zi", informeaza meteorologul din cadrul ANM.


temperaturile meteorologii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006193 (s)