News Flash:

ANI a clasat cercetarile in cazul declaratiilor de avere ale lui Gabriel Oprea

2 Iunie 2015
480 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel oprea
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a clasat cercetarile referitoare la declaratiile de avere ale lui Gabriel Oprea din ultimii zece ani, in dosarul deschis dupa ce o avocata a formulat la ANI trei cereri, "in numele unui client", pentru verificarea averii demnitarului.
"In data de 29 mai 2015, Agentia Nationala de Integritate a comunicat viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, raportul de evaluare in urma sesizarii depusa de catre o persoana
fizica, la inceputul acestui an", a anuntat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Potrivit MAI, in urma verificarilor, reprezentantii ANI au decis clasarea lucrarii respective.
Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost reclamat la ANI de avocata Diana Monica Croitoru - Anghel, in numele unui client al acesteia.
La momentul depunerii sesizarii, avocata a declarat pentru MEDIAFAX ca a facut trei reclamatii la ANI pentru verificarea averii lui Gabriel Oprea, in care a a cerut cercetarea tuturor declaratiilor de avere ale lui Oprea din perioada 2004 - 2014.
In sesizarile catre ANI avocata a reclamat mai multe nereguli precum faptul ca Oprea nu si-ar fi declarat venituri din drepturi de autor, ar fi cumulat pensie si salariu, nu ar fi platit taxe pentru mai multe imobile achizitionate si ar avea datorii la buget.
Ea a mai precizat ca persoana in numele caruia a depus sesizarile la ANI nu este implicata in vreun proces cu Gabriel Oprea sau cu Ministerul de Interne, ci doar "are cunostinta de aceste abateri" si, "ca orice bun cetatean, a procedat la sesizarea" organelor abilitate.
La randul sau, ministrul de Interne a spus, la momentul debutului cercetarilor inspectorilor de integritate, ca nu este prima oara cand este verificat de ANI si ca nu are niciun dubiu ca agentia va constata o data in plus ca nu exista neconcordante sau suspiciuni in ceea ce il priveste.
"Nu este prima data cand se fac astfel de verificari, mai ales ca de ani de zile ocup functii de demnitate publica. Am trecut de mai multe ori prin filtrul institutiilor cu atributii in verificarea demnitarilor si, dupa cum se stie, niciodata nu mi s-a imputat vreo abatere sau vreo neregula in legatura cu activitatea pe care am depus-o. Am respectat legile tarii si voi face acelasi lucru in continuare. Prin urmare, nu am niciun dubiu ca ANI va constata o data in plus ceea ce a constatat si cu alte ocazii, si anume ca nu exista neconcordante sau suspiciuni in ceea ce ma priveste", anunta Oprea intr-un comunicat. Mediafax.ro

gabriel oprea ani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039777 (s)