News Flash:

Angela Merkel isi recunoaste greselile in criza refugiatilor

31 August 2016
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
merkel1
Angela Merkel a recunoscut ca atat in Germania, cat si la nivelul Uniunii Europene, au fost facute greseli in gestionarea crizei refugiatilor, informeaza Reuters online, citand cotidianul german Suddeutsche Zeitung.
"Sunt chestiuni politice pe care le poti vedea ca apar, dar pe care nu le constientizezi ca atare la acel moment — iar in Germania am ignorat problema pentru prea mult timp, dar am si blocat necesitatea de a gasi o solutie paneuropeana," a declarat Merkel intr-un interviu care urmeaza sa fie publicat in editia de miercuri a cotidianului Suddeutsche Zeitung.
Cancelarul a mai adaugat ca Germania si Uniunea Europeana trebuie sa dea dovada de rabdare si rezistenta in gestionarea situatiei refugiatilor.
Merkel a mai afirmat ca Germania, care a primit majoritatea celor peste un milion de refugiati din Orientul Mijlociu si Asia care au ajuns anul trecut in UE, a lasat Spania si alte tari de la frontiera UE sa se ocupe singure de refugiati.
"De asemenea, la acel moment am respins distributia proportionala a refugiatilor," a mai precizat ea.
Merkel a declarat ca Berlinul nu a sustinut modele precum agentia europeana de aparare a frontierelor (Frontex) care ar fi incalcat suveranitatea statelor membre ale UE. "Am spus ca ne vom ocupa de aceasta problema la aeroporturile noastre, din moment ce nu avem alta frontiera externa a UE. Insa acest lucru nu functioneaza," a completat liderul german.
Cancelarul a mai aterizat ca problema refugiatilor va fi una pe termen lung. "Nu am abordat problema intr-un mod corespunzator. Acest lucru este valabil si in privinta protectiei frontierelor externe ale spatiului Schengen."
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005913 (s)