News Flash:

Angajatul ArcelorMittal Hunedoara ranit intr-un accident de munca, transportat la un spital din Belgia

10 Noiembrie 2016
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
elicopterul smurd
Angajatul ArcelorMittal Hunedoara, care a suferit miercuri mai multe arsuri pe suprafata corpului din cauza unui accident de munca petrecut in sectia de otelarie, a fost transportat in cursul serii cu un avion la o clinica din Belgia pentru continuarea ingrijirilor medicale impuse de un asemenea caz. 
"A fost trimis catre Liege cu o ambulanta aeriana care a decolat din Sibiu", a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al ArcelorMittal, Dorian Dumitrescu. 
In cursul zilei, compania a aratat, intr-un comunicat de presa, ca a luat masuri urgente pentru a se asigura ca muncitorul de la otelaria din Hunedoara va beneficia de cea mai buna ingrijire medicala. 
"Compania ia masuri urgente pentru a se asigura ca angajatul primeste cea mai buna ingrijire medicala si pentru a evita complicatii ulterioare. Reprezentantii nostri vor oferi suport logistic si informational autoritatilor, pentru a determina cauzele incidentului", se precizeaza in comunicat. 
Un barbat de 46 de ani, angajat al combinatului siderurgic ArcelorMittal din Hunedoara, a suferit arsuri pe mai mult de 30% din suprafata corpului, in timp ce lucra la elaborarea unei sarje de otel, in cursul noptii de marti spre miercuri, el fiind surprins de metalul lichid. 
Potrivit primelor informatii ale Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Hunedoara, victima a prelevat o proba de otel lichid dintr-o sarja aflata intr-un cuptor de productie, dupa care s-a produs o explozie a metalului incandescent, din care o parte a ajuns pe muncitor. 
Barbatul a suferit arsuri de gradul 2 si 3 pe maini, picioare, fese si coapse, fiind internat initial, in stare stabila, la spitalul din Hunedoara, a declarat purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta Hunedoara, dr.Calin Dumitrescu. 
Accidentul a fost incadrat cu incapacitate temporara de munca, motiv pentru care cercetarea acestui caz o va face ArcelorMittal Hunedoara, sub avizul ITM Hunedoara. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004602 (s)