News Flash:

Angajatii Primariei Dumbravita au incetat greva

11 Februarie 2016
1276 Vizualizari | 0 Comentarii
greva primarie
Greva angajatilor din Primaria Dumbravita a durat doua zile, desi nemultumirile si relatiile incordate au ramas. Aproximativ 30 de angajati au protestat impotriva taierii sporurilor salariale, in cuantum de aproximativ 600 de lei per angajat. Situatia nu s-a schimbat, dar se cauta solutii. Functionarii ataca in instanta decizia primarului, iar prefectul l-a sfatuit pe acesta sa se adreseze Guvernului pentru modificarea legislatiei.
 
Angajatii din Primaria Dumbravita au declansat luni, de dimineata, o greva spontana, atunci cand au vazut ca salariile lor sunt mai mici cu aproximativ 600 de lei fata de luna precedenta. Aceasta scadere se datoreaza faptului ca au fost taiate sporurile, la cererea Curtii de Conturi. Primarul a aplicat hotararea Curtii de Conturi, care considera aceste sporuri ilegale, iar angajatii au primit salarii de 800-1200 de lei, aferente muncii depuse in luna ianuarie. Nemultumiti, au declansat greva. Au avut loc discutii cu sindicatele, cu primarul, conducatorul institutiei participand chiar si la o intalnire cu prefectul judetului Timis, Mircea Bacala. Intr-un final lucrurile au ramas la fel – angajatii au in continuare sporurile taiate, au reluat lucrul, dar se declanseaza actiuni pentru a aduce aceste sporuri in discutie, scrie tion.ro.
„Nu mai suntem in greva. Asteptam, am atacat in instanta decizia domnului primar, asteptam sa se pronunte justitia. Relatiile au ramas incordate. Supararea colegilor nu a disparut. Majoritatea colegilor s-au exprimat ca se vor reorienta, pentru a cauta un alt loc de munca platit pe masura muncii prestate de ei”, spune Nicolae Constantin, angajat la Primaria Dumbravita, la Directia de Dezvoltare.
Volumul de munca la Primaria Dumbravita este mai mare decat la alte primarii de comuna din judet, spun angajatii, care cer  sa fie platiti pe masura activitatilor prestate. O alta solutie ar fi schimbarea legii, chestiune sugerata de prefectul de Timis primarului din localitate.
„Angajatii i-au cerut primarului, printr-o plangere prealabila, sa li se acorde in continuare acele sporuri. Domnul primar nu va putea sa aprobe, le va respinge, pe baza acelei respingeri se vor duce in instanta. Noi, cu toata bunavointa, nu putem sa-i ajutam, trebuie sa respectam legea. O solutie ar mai fi ca prin Asociatia Comunelor din Romania, la o intalnire cu premierul sau Ministerul Dezvoltarii, sa se solicite modificarea legislativa pentru a acorda ori o marire de salariu, ori acceptarea unor sporuri pentru angajati. Salariul celor de la Dumbravita este acelasi cu cel de la Secas, desi acolo nu este acelasi volum de munca ca la Dumbravita. Ar putea sa se gaseasca la nivel central o modalitate legala prin care salariile functionarilor sa creasca”, spune prefectul de Timis, Mircea Bacala.
Curtea de Conturi a realizat un audit in septembrie 2014, la Primaria Dumbravita. Printre masurile luate in urma acestuia se numara cele de a se diminua sporul de dispozitiv si drepturile speciale, pentru ca acestea nu ar fi legale. Primarul localitatii a dat dispozitie in decembrie ca incepand cu 1 ianuarie sa nu se mai dea sporurile de dispozitiv si drepturile speciale – aproximativ 600 de lei.

guvernului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004924 (s)