News Flash:

Angajatii Primariei Deva, aflati in preaviz de concediere, pot da concurs pentru posturile vacante

12 Martie 2018
992 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria deva2

Cei 109 angajati din Primaria Deva ale caror functii au fost desfiintate prin noua organigrama vor putea sustine concurs pentru alte 35 de posturi ce au fost create in acele servicii unde era nevoie de personal, testarile fiind programate pentru zilele de 15 si 16 martie, a anuntat  primarul Florin Oancea. 

Primarul a spus este interesant ca activitatea administratiei locale sa se desfasoare transparent si sa fie eficienta, motiv pentru care a propus noua organigrama a institutiei. 

"Suntem in faza de preavize. In data de 15 martie vor fi testari pe functiile ramase vacante si cred ca din partea a doua a lunii martie vom putea spune ca vom lucra pe noua organigrama. Aceasta organigrama si numarul de personal sunt intr-o dinamica permanenta, sunt persoane care se vor pensiona anul acesta si cu, siguranta, vor mai fi angajari in Primaria Deva. Dar vor fi angajari pe acele servicii unde este necesar personal, cum este Serviciul de Gospodarie Municipala unde este nevoie de muncitori", a declarat primarul municipiului Deva, intr-o conferinta de presa. 

Pe de alta parte, primarul Florin Oancea a spus ca nu a primit, pana acum, nicio contestatie din partea angajatilor ale caror posturi au fost desfiintate prin noua organigrama. 

Peste o suta de angajati ai Primariei Deva au primit, de la 1 martie, preavizele de concediere colectiva, dupa ce Consiliul Local a aprobat noua organigrama a institutiei, la final numarul posturilor din administratia locala urmand sa scada la aproximativ 700 de persoane. 

"Costurile salariile erau foarte mari si nu le mai puteam suporta de la bugetul local. Acesta este motivul pentru care am luat aceasta decizie dureroasa, dar absolut necesara. A durut, stiu ca doare, sunt alaturi de oameni, dar sunt convins ca fiecare isi va gasi un alt loc de munca", a afirmat primarul municipiului Deva, la momentul initierii concedierilor de personal. 

Primaria Deva a realizat anul trecut venituri proprii in valoare de 85,9 milioane lei, iar din aceasta suma 37,54% au fost cheltuielile de personal. Comparativ, cheltuiala cu investitiile din veniturile proprii a fost de 21,9%. AGERPRES


primarul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004864 (s)