News Flash:

Andrei Hrebenciuc solicita judecarea sa prin procedura simplificata

5 Iunie 2015
1202 Vizualizari | 0 Comentarii
andrei hrebenciuc
Andrei Hrebenciuc, judecat in dosarul retrocedarii ilegale de paduri, a cerut, vineri, prin avocatul sau, sa fie aplicata in cazul sau procedura simplificata, dupa ce si-a recunoscut faptele de care este acuzat de procurorii anticoruptie.
Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) urmeaza sa decida in 23 iunie daca Andrei Hrebenciuc va fi judecat prin procedura simplificata.
Potrivit Codului de procedura penal, procedura simplificata se aplica atunci cand o persoana implicata intr-un dosar penal semneaza un acord de recunoastere a vinovatiei.
"Acordul de recunoastere a vinovatiei are ca obiect recunoasterea comiterii faptei si acceptarea incadrarii juridice pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si priveste felul si cuantumul pedepsei, precum si forma de executare a acesteia", conform articolului 479 din Codul de procedura penala.
Conform legii, acest acord se poate incheia numai cu privire la infractiunile pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau a inchisorii de cel mult sapte ani.
In dosarul retrocedarii ilegale de paduri au fost trimisi in judecata fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu si alte 13 persoane. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006539 (s)