News Flash:

Ancheta a politistilor in urma tragediei produse in campingul din Bulz, unde un barbat a murit si 16 persoane au fost ranite

24 Iulie 2017
1100 Vizualizari | 0 Comentarii
camping bulz
Politistii bihoreni au deschis o ancheta si cerceteaza tragedia produsa, duminica seara, intr-un camping din localitatea Bulz, unde o persoana a murit, iar alte 16 au fost ranite in urma unei furtunii puternice care a doborat mai multi copaci de mari dimensiuni peste autoturismele si corturile din zona de campare.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Bihor, Alina Dinu, a declarat, luni, pentru News.ro, ca politistii bihoreni au deschis un dosar penal "in rem” si cerceteaza circumstantele in care un barbat a murit, iar alte 16 persoane au fost ranite in urma unei furtuni puternice care doborat mai multi copaci de mari dimensiuni peste autoturismele si corturile din zona de campare.
"A fost deschis un dosar penal in rem pentru moarte violenta pentru a se stabili cauzele si imprejurarile in care a survenit decesul barbatului din municipiul Oradea (…). Din informatiile noastre acolo era organizata o tabara crestina la care ar fi participat vreo 25 de persoane” a spus Alian Dinu.
In alta ordine de idei Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bihor a anuntat, luni, ca actiunea de duminica seara a fost cea mai ampla organizata in ultimul timp in judet fiind declansat pentru prima data planul rosu pentru gestionarea unui eveniment cu victime multiple.
Potrivit sursei citate, vantul puternic a smuls din radacini si a doborat mai multi copaci de mari dimensiuni peste autoturismele si corturile din zona de campare din localitatea Bulz.
La fata locului au fost mobilizate fortele de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Crisana al judetului Bihor cu un efectiv de 60 de pompieri militari si 19 autospeciale de interventie (ambulante tip B2, autospeciale de descarcerare, autospeciala de transport victime multiple, autospeciale de prima interventie si comanda etc.), echipajul de terapie intensiva mobila al SMURD Oradea, 3 echipaje SMURD Cluj, echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanta Judetean, Inspectoratului de Politie Judetean si al Inspectoratului Judetean de Jandarmi.
Dintre cele 17 victime ale evenimentului, un barbat, in varsta de 37 de ani a decedat, trei erau in stare grava si alte 13 aveau traumatisme si contuzii, in total sapte persoane fiind inca internate la Oradea. Sapte dintre persoanele ranite s-au deplasat duminica seara cu mijloace proprii la Unitatile de Primiri Urgente Oradea si Huedin, noua fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean Oradea de catre echipajele medicale.
In timpul furtunii, mai multi copaci au fost smulsi de vantul puternic si s-au prabusit peste corturile si masinile oamenilor aflati intr-un camping. De asemenea, oamenii au fost raniti de grindina care a cazut. Un copac a cazut peste un autoturism si a ucis una dintre persoanele care se adapostisera in el in incercarea de a scapa de grindina. News.ro

politistii bihoreni tragedia bulz doborat copaci
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004788 (s)