News Flash:

ANAT: Turistii afectati de intrarea in insolventa a agentiei Terra Turism pot primi despagubiri de pana la 50.000 de euro

24 Iunie 2018
829 Vizualizari | 0 Comentarii
turist

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) anunta ca a luat la cunostinta de pe pagina de internet a agentiei Terra Turism, prin anuntul publicat vineri, ca agentia - membra ANAT - va declansa procedura de insolventa, iar turistii afectati pot primi despagubiri de maximum 50.000 de euro.
„Ulterior, agentia Terra Tourism a inchis orice canal de comunicare”, arata un comunicat al Asociatiei.

„Cu parere de rau va anuntam ca Terra Tourism este, incepand de astazi, 22.06.2018, in imposibilitatea de a mai onora angajamentele asumate. In consecinta, vom declansa procedura de insolventa. Pentru recuperarea sumelor datorate de catre Terra Tourism va rugam sa va adresati asiguratorului societatii (polita de insolvabilitate seria BN, Nr 000000764 incheiata la City Insurance SA ) si sa faceti demersurile necesare pentru recuperarea sumelor. Regretam intreaga situatie precum si neplacerile cauzate. Echipa Terra Tourism”, este mesajul primit de catre clientii si partenerii agentiei.

„Desi numarul turistilor afectati de intrarea in insolventa a Terra Tourism este limitat, situatia este regretabila. Pentru recuperarea sumelor datorate de catre Terra Tourism, turistii se pot adresa asiguratorului agentiei (polita de insolvabilitate seria BN Nr 000000764 incheiata la City Insurance SA), urmand a fi despagubiti in limita sumei de 50.000 de dolari, valoarea totala a politei de asigurare. Reprezentantii juridici ai ANAT sunt la dispozitia turistilor pentru a le oferi consultanta in demersurile privind inscrierea la masa credala”, arata comunicatul ANAT.
Asociatia Agentiilor de Turism precizeaza ca in ultimii doi ani a inaintat mai multe propuneri catre Ministerul Turismului pentru modificari legislative care sa asigure o garantare a sumelor platite de turisti in cazul intrarii in insolventa a agentiei de turism, dar „nu s-a ajuns la un consens”.

Noua Directiva UE nr 2302/2015, care va fi transpusa si in legislatia romaneasca incepand din 1 iulie 2018, va reglementa modul de aplicare, iar ANAT isi exprima „determinarea pentru ca impreuna cu Ministerul Turismului sa asigure conditiile necesare pentru garantarea efectiva si reala a pachetelor de servicii turistice si pentru asigurarea unui mediu de business sustenabil agentiilor de turism din Romania”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006643 (s)