News Flash:

Analize pe care trebuie sa le faci, in functie de varsta

2 August 2017
1064 Vizualizari | 0 Comentarii
analize2
Cancerul este boala care nu tine cont de varsta si apare atunci cand organismul este vulnerabil. Pentru ca majoritatea cancerelor sunt descoperite in stadii destul de avansate, medicii trag un semnal de alarma si sustin programele de preventie.


Izabela Condei, medic primar imagistica medicala este de parere ca un set complet de analize reprezinta cea mai buna modalitate prin care reusim sa ne asiguram ca organismul nostru functioneaza in parametrii normali. Mancarea nesanatoasa, fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau expunerea prelungita la soare sunt doar cateva dintre cauzele care favorizeaza aparitia cancerului.


Studiile arata ca atunci cand sunt depistate intr-o faza incipienta, aproximativ 90% dintre cazurile de cancer pot fi tratate. In functie de varsta, femeile risca sa dezvolte anumite tipuri de cancer, motiv pentru care investigatiile medicale ar trebui adaptate pentru fiecare pacienta in parte.


Ce analize ar trebui sa faci la 20, 30, 40 si 50 de ani pentru a depista cancerul?

Femeile cu varsta intre 20 si 30 de ani

Femeile cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani se pot confrunta cu tumori germinale, leucemie sau melanom. Astfel, in cazul lor sunt recomandate testele de sange, ecografiile abdominale, examinarile interne, dar si testele Papanicolau, consultatiile la san sau pentru glanda tiroida.


Femeile cu varsta peste 30 de ani

In cazul femeilor care au implinit deja 30 de ani, riscul de a dezvolta cancer de san, de col si de piele este mult mai mare. Medicii sunt de parere ca dupa ce au trecut de acest prag al varstei, femeile trebuie sa faca o serie de investigatii in plus, pe langa cele recomandate categoriei de varsta 20-30 de ani. Mai exact, este importanta efectuarea markerilor tumorali, a celor hepatici, dar si un EKG.



Femeile cu varsta intre 40 si 50 de ani

Mamografia, consultul gastroenterologic, cel cardiologic si EKG-ul devin investigatii obligatorii pentru femeile din aceasta categorie de varsta. In plus, daca exista suspiciuni ca ar exista probleme de sanatate, la aceste investigatii pot fi adaugate si alte teste.



Femeile cu varsta peste 50 de ani

Dupa 50 de ani se intregistreaza tot mai multe cazuri de cancer de san, de colon si de col. Medicii le recomanda pacientelor sa isi monitorizeze cu atentie starea de sanatate, pachetul de investigatii medicale fiind unul complet si care cuprinde toate testele realizate anterior.

cancerul boala stadii avansate analize cancer
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006476 (s)