News Flash:

Amestecul ideal impotriva constipatiei

2 Septembrie 2017
1058 Vizualizari | 0 Comentarii
constipat
Constipatia este un rezultat al cumulilor mai multor factori. O dieta slaba, din punct de vedere al fibrelor, deshidratarea sau stresul, sunt doar o parte din factorii care duc la aparitia constipatiei. Consumul de prune, in dieta zilnica te poate scapa de constipatie, deoarece studiile arata ca acestea ajuta la activarea digestiei.
Iata ce alte proprietati mai au prunele.
1. Sunt bogate in fibre
Prunele sunt fibre insolubile si astfel pot preveni constipatia. Consumand cinci prune pe zi, iti asiguri doza recomandata de fibre. Prunele ajuta la eliminarea usoara a fecalelor si astfel nu vei mai suferi de constipatie.
De asemenea, prunele sustin dezvoltarea bacteriilor sanatoase, in intestine, si sudeaza lantul acizilor grasi, principalul factor al mentinerii sanatatii colonului. De asemenea, prunele ajuta si in cazul mentinerii sanatatii musculare si hepatice.
2. Compusii laxativi din prune
Compusul prezent in prune, numit dihidroxifenilisatin, este un laxativ natural, care stimuleaza secretia fluidelor si fecalelor, din sistemul digestiv. Prunele sunt bogate in magneziu, iar acesta are de asemenea efect laxativ.
3. Prunele activeaza enzimele digestive
Prunele reprezinta o sursa extraordinara de vitamina A, potasiu si alte minerale, care ajuta la activarea enzimelor digestive. Odata activate, aceste enzime ajuta la eliminarea rapida a fecalelor, din colon.
4. Sorbitolul te scapa de constipatie
Prunele contin mai multe zaharuri, precum sucroza, fructoza si sorbitol, ajutand la eliminarea retentiei de apa sau a fecalelor din intestin. Sorbitolul este un substitut al zaharului si ajuta la proliferarea bacteriilor sanatoase, din intestin.
Cele mai gustoase metode, de a consuma prunele
Pe langa consumul de apa cu prune sau suc de prune, iata cum poti adauga prunele in dieta zilnica:
• Poti prepara un amestec din prune, alune, nuci si alte fructe confiate, pe care sa il consumi dimineata, la micul dejun.
• Prunele pot fi adaugate la budinci.
• Prepara-le cu lapte si vei obtine un shake delicios sau, prepara prajituri cu prune.
• Amesteca prune cu rozmarin, pentru un desert oriental delicios.
• Pune scortisoara, miere si pudra de coriandru, dupa care adauga prune. Amesteca totul cu iaurt, iar gustul te va da pe spate.
• Dulceata de prune este extraordinara pentru clatite.
Pentru tratarea constipatiei, iti recomand sa consumi prunele crude, deoarece au un efect instant!
Prunele sunt sanatoase, gustoase si iti elibereaza tractul digestiv de toxine.


constipatia prune activarea digestiei proprietati prunele laxativ
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1098 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005281 (s)