News Flash:

Americano-britanicul Oliver Hart si finlandezul Bengt Holmstrom au castigat Premiul Nobel pentru Economie

10 Octombrie 2016
998 Vizualizari | 0 Comentarii
nobel
Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2016 a fost atribuit americano-britanicului Oliver Hart si finlandezului Bengt Holmstrom pentru contributia lor la teoria contractului, a anuntat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel.
"Munca lor a pus bazele pentru conceperea de politici si institutii in multe domenii, de la legislatia falimentului la politici constitutionale", a explicat juriul.
Premiul Nobel pentru economie este al cincilea premiu Nobel atribuit in acest an, dupa cel pentru medicina, fizica, chimie si pace. Premiul Nobel pentru literatura va fi anuntat joi.
In mod frecvent, Comitetul de decernare a premiilor Nobel pentru Economie a recompensat doi sau trei economisti insa in 2015 un singur cercetator, americano-britanicul Angus Deaton a fost premiat pentru analiza sa asupra consumului, saraciei si bunastarii.
Premiul Nobel pentru Economie a fost instituit in anul 1968 de catre Banca Centrala a Suediei si a fost decernat pentru prima data in 1969. Premiul este finantat de Banca Centrala a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finantate de Fundatia Nobel.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004797 (s)