News Flash:

Amendati pentru ca au mers cu bicicletele pe trotuar, pe langa pista cu sens unic. Politist local: circulati pe contrasens!

7 Iulie 2016
1506 Vizualizari | 0 Comentarii
Lucrari pe malul canalului Bega 30 e1397145507269
Cititorul tion.ro ne-a scris patania lui si crede ca politistii desfasoara o adevarata campanie de descurajare a mersului pe bicicleta.
„Luni, in 4 iulie, venind dinspre Piata Marasti, pe strada Sfantul Ioan, am intrat cu bicicletele pe trotuar, motivul fiind ca pe strada este amenajata pista de biciclete doar intr-un sens, spre Marasti, acelasi sens cu benzile pentru masini, cum este si normal. Imediat dupa coltul Hotelului Timisoara am fost opriti de doi politisti, care, cu toate incercarile noastre de explicare cum ca pe acea pista nu au loc doua biciclete venind din sensuri opuse, au tinut mortis sa-si faca norma de amenzi. Si astfel am primit cate 6 puncte de amenda, adica 750 de lei fiecare”, ne-a scris Andrei, biciclistul amendat.
Pe procesele verbale, politistii locali au scris ca biciclistii „au circulat cu bicicletele pe trotuar, desi pe carosabil este amenajata o pista de biciclete”. Asa spune si legea! Unde este traseu special amenajat se circula pe vehiculele pe doua roti, iar unde nu este se circula pe carosabil. Problema este ca pe Bd. Republicii este sens unic de circulatie, asa ca biciclistii amendati ar fi trebuit sa ocoleasca, sa circule pe alta strada, conform legii.
Politist local: poti circula si invers, vezi ce faci cand te intalnesti cu alt biciclist
„Referitor la motivul pentru care am luat amenda, ca «pe carosabil este amenajata o pista de biciclete», pista de acolo este doar intr-un sens – spre Piata Marasti –, neavand loc doua biciclete, nu mai zic de situatiile cand o masina stationeaza si blocheaza pista (chiar in timp ce luam amenda, un taxi era stationat acolo, blocand complet pista, dar perfect regulamentar, dupa spusele domnilor politisti). Iar explicatia lor pentru amenda a fost incredibila: «nu conteaza ca pe pista este trasat sensul spre Marasti, poti circula si invers si vezi ce faci cand te intalnesti cu unul din sens opus»… n-am mai avut ce comenta dupa asta… desi, foarte probabil, ne-au tranti explicatia doar ca sa scape de noi. Sunt curios intr-o data viitoare daca merg pe pista aceea venind din Marasti, daca imi iau o amenda pentru mers pe contrasens”, ne-a mai scris cititorul nostru.
Andrei ne-a scris in speranta ca alti biciclisti vor afla de patania lui si vor avea mai multa grija atunci cand pedaleaza prin Timisoara.
„Sa aiba grija cand merg cu bicicleta prin acea zona. Pista aceea, desi semnalizata cu sageata doar intr-o directie, se pare ca este pentru ambele sensuri. 750 de lei este o amenda uriasa pentru o plimbare cu bicicleta, mult mai mare decat amenzile pentru trecut pe rosu, cu masina sau ca pieton. Si mult mai mare si ca blocatul cu masina a liniilor de tramvai (amenda pentru astfel de fapte este de la 360 la 450 de lei si 3 puncte penalizare la permis, potrivit Codului Rutier) sau a iesirilor pentru ambulante. Bine macar ca deocamdata nu exista si sanctiuni penale pentru mersul cu bicicleta. Cand ne-au oprit pe noi mai era langa masina de politie si o femeie mai in varsta (langa bicicleta, venind probabil ca si noi, dinspre Marasti), deci foarte probabil politistii si-au gasit acolo un loc foarte bun pentru a face un ban usor pentru bugetul local si, in acelasi timp, de a face lumea sa renunte la mersul cu bicicleta in Timisoara”, a concluzionat cititorul tion.ro.

piata marasti sfantul ioan marasti hotelului timisoara timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006751 (s)