News Flash:

Ambulatoriul de Obstetrica-Ginecologie al Spitalului Municipal Timisoara va fi modernizat

30 Septembrie 2014
1437 Vizualizari | 0 Comentarii
Ambulatoriul de Obstetrica Ginecologie al Spitalului Municipal Timisoara
 Ambulatoriul de Obstetrica si Ginecologie Odobescu al Spitalului Clinic Municipal de Urgenta din Timisoara va fi reabilitat, modernizat, dezvoltat si echipat corespunzator printr-un proiect pe fonduri europene in valoare de peste 2,4 milioane de euro. Luni a avut loc semnarea contractului de finantare la primarie. Vor fi modernizate sapte cabinete si vor fi create inca sapte noi.
Primarul Nicolae Robu si directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, Sorin Maxim, au semnat, luni, contractul de finantare pentru proiectul privind „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Ambulatoriului de Obstetrica si Ginecologie al Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara”. Vorbim despre un proiect care va beneficia de finantare prin Regio – Programul Operational Regional.
Perioada de implementare este de 9 luni. Proiectul vizeaza atat reabilitarea cladirii ambulatoriului, cat si dotarea acesteia cu aparatura medicala de specialitate ce corespunde standardelor medicale actuale, scrie tion.ro.
Ce se va face concret? Vor fi reabilitate, modernizate si echipate sapte dintre cabinetele existente si vor fi create sapte noi cabinete, cu dotarile aferente.
Conducerea Spitalului Municipal Timisoara spera ca, odata finalizate investitiile prevazute la Odobescu, femeile din vestul tarii, care iau adesea drumul Ungariei atunci cand au o problema de sanatate, sa apeleze cu incredere la aceasta unitate.
„Vorbim de un ambulator modern si semnificativ ca si capacitate de a oferi servicii medicale, 14 cabinete amenajate si echipate la standarde cu echipament absolut nou si performant, ecografe, aparat de anestezie, cautere, de posibilitatea de a face colposcopie si histeroscopie. Practic, pe langa consult si ecografie vor fi posibile mici interventii chirurgicale la nivel de ambulator sau de spitalizare pe zi. Sunt posibile si acum, dar dupa investitii se vor face la un nivel superior. Speram sa devenim cel mai important ambulator din judet si din vestul tarii dupa aceasta reabilitare”, afirma managerul Spitalului Municipal, Octavian Mazilu.
Acesta crede ca se vor gasi solutii pentru ca activitatea ambulatoriului sa nu fie intrerupta pe perioada lucrarilor.
Valoarea proiectului este de peste 2,4 milioane euro, finantarea nerambursabila fiind de aproximativ 1,9 milioane euro.
„Pentru domeniul major de interventie 3.1 – „Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”, in Regiunea Vest, au fost alocate 17,59 milioane euro. 26 proiecte, cu o valoare nerambursabila de 43,93 milioane euro, au fost depuse spre finantare in cadrul acestui domeniu major de interventie. Dintre acestea, 17 proiecte, cu o valoare nerambursabila de 30,25 milioane euro, au fost contractate, se afla in perioada de implementare sau au fost finalizate. De asemenea, trei proiecte, cu o valoare nerambursabila de 10,14 milioane euro, se afla in etapa de precontractare, iar sase proiecte, cu o valoare nerambursabila de 3,54 milioane euro, au fost respinse. Finantarea nerambursabila solicitata prin proiectele care au fost depuse la ADR Vest depaseste cu 129,62% alocarea regionala”, precizeaza reprezentantii ADR Vest, organismul intermediar pentru POR in Regiunea Vest.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005800 (s)