News Flash:

Ambitii mari si in acest an la RCM Timisoara: Cupa si campionatul

12 Ianuarie 2014
1339 Vizualizari | 0 Comentarii
După victoriile anului 2013, care i-au adus titlul naţional la rugby, echipa RCM Universitatea Timişoara îşi propune în noul an să aducă în oraşul bănăţean atât titlul de campioană, cât şi Cupa României.

''Ne dorim Cupa României de doi ani şi în 2014 vrem să o pupăm şi noi, aici, la Timişoara'', a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Oana Barbu, PR-ul echipei RCM Universitatea Timişoara.

Noul an mai aduce în echipa campionilor şi o strategie diferită de cea a altor cluburi sportive din ţară care vor performanţă: stafful nu mai aleargă după noi achiziţii străine, ci se orientează spre creşterea şi formarea unor jucători autohtoni, pe care să-i instruiască în 2014 şi să-i poată arunca în meciurile de campionat sau de Cupă în 2015.

După ce ''s-au ars'' cu unul dintre stranieri, pentru a cărui naturalizare RCM a investit mult timp şi bani, iar acum a părăsit echipa pentru plaja constănţeană, elevii lui Danie de Villiers sunt recrutaţi mai mult din rândul cluburilor de excelenţă din România.

''Toţi îşi pun problema achiziţiilor. Noi nu am achiziţionat foarte mulţi jucători, suntem în discuţii cu câţiva tineri români pe care vrem să-i creştem în 2014 şi să-i folosim în 2015. I-am adus de la cluburi de excelenţă din ţară, din zona Moldovei, de unde noi am mai cules de-a lungul timpului pe Conache, Lazăr sau Militaru.Cu echipa pe care o avem acum, în ciuda celor şase plecări, avem posturile acoperite'', a adăugat Oana Barbu.

O altă noutate pentru 2014 va fi pentru rugbyştii de la clubul timişorean aducerea unui antrenor secund, de preferinţă un român, pentru a elimina barierele de limbă dintre jucători şi profesor. Înainte de plecarea în concediu, şi principalul Danie de Villiers a venit cu o listă pe care sunt cinci nume ale unor posibili colaboratori din Africa de Sud.

''Suntem în discuţii, momentan, despre cine va fi antrenorul secund, pe care nu-l ştim încă. Îl ştie doar vicepreşedintele RCM, Dan Dinu, principalul finanţator al clubului, care discută cu candidaţii. Avem în vedere şi vreo trei antrenori secunzi români. Ne-am dori să nu existe bariere de limbă în echipa noastră, pentru că de multe ori asta a fost o problemă'', a punctat Oana Barbu.

În momentul de faţă, RCM Universitatea Timişoara aşteaptă deciziile Federaţiei Române de Rugby privind numărul final de jucători străini admişi într-o echipă (lotul de 23), preconizându-se un număr maxim de şase. În acest caz, s-ar pune problema de unde să fie selectaţi atâţia jucători români sau să-i naturalizezi şi să-i fidelizezi echipei.

''Nu merită să investeşti atât de mult în jucătorii străini, decât în cei care ştii că-ţi vor rămâne fideli, cum este cazul lui Kinikinilau, care este deja un simbol al Timişoarei. El şi joacă în naţionala României, este printre cei cu o activitate bună la naţionala României'', a adăugat Barbu.

În 2014, echipa campioană nu are probleme financiare, mizând pe un buget de peste 1 milion de euro, venit atât din sistemul public, cât şi din cel privat.

''Noi suntem printre puţinii din ţară care în acest sport reuşesc să facă un mix între public-privat. Nu cădem; chiar dacă întârzie unul dintre finanţatori, ne descurcăm. Cifrele au fost puse doar pe hârtie, săptămâna viitoare vom cunoaşte mai mult, după vom şti câte deplasări avem în ţară în Liga I şi atunci vom putea face bugetul pentru fiecare deplasare etc'', a conchis Oana Barbu. AGERPRES

oana barbu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1877 (s) | 43 queries | Mysql time :0.015280 (s)