News Flash:

Ambasadorul Africii de Sud sustine Timisoara la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021

18 Martie 2014
669 Vizualizari | 0 Comentarii

„La noi se spune - Tu eşti pentru că eu sunt, eu sunt pentru că tu eşti”, a spus Excelența Sa Tenjiwe Ethel Mtintso, ambasadorul Republicii Africa de Sud în România.

Ambasadorul Africii de Sud la Bucureşti se află într-o vizită la Timişoara şi în judeţul Timiş.

Vrea ca studenţii şi elevii timişoreni să aibă schimburi de experienţă cu cei din Africa de Sud, dar e de acord să pună şi umărul pentru devenirea Timişoarei Capitală Culturală Europeană în anul 2021. „În ţara mea nu există minorităţi, avem o mare majoritate. Sunt 11 limbi care se vorbesc şi 11 culturi. Putem învăţa foarte mult unii de alţii. Sper că putem strânge relaţiile între Timişoara şi provinciile din Africa de Sud. Vrem să găsim în Africa de Sud un alt oraş sau provincie care să se înfrăţească cu oraşe din Timiş. Am constatat că sunt mai multe femei decât bărbaţi în Timişoara, ceea ce este invers faţă de Africa de Sud. Când am mers prin Piaţa Victoriei şi m-am uitat a flori, la oameni, am găsit un ritm diferit faţă de Bucureşti, unde este o grabă mai mare. Am aflat de la primar că oraşul vrea să fie recunoscut ca şi capitală culturală europeană. M-am oferit să fiu ambasador al acestui oraş pentru a-l ajuta să fie numărul 1”, a declarat Excelența Sa Tenjiwe Ethel Mtintso, ambasadorul Republicii Africa de Sud în România.

„Sunt universităţi din Africa de Sud care au legături directe cu cele din România” Continuarea articolului pe Ziuadevest.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1103 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018045 (s)