News Flash:

Ambarcatiunea cu peste 600 de imigranti, respinsa de Italia, a ajuns in portul din Valencia

17 Iunie 2018
976 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti in barci

O ambarcatiune ce transporta 629 de imigranti la bord a ajuns in portul din Valencia, dupa ce ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, i-a interzis acesteia sa acosteze intr-un port din Italia, relateaza site-ul postului CNN.
In total, 629 de imigranti au fost salvati de Aquarius, o nava coordonata de Doctori fara Frontiere, saptamana trecuta, de pe coasta Libiei. Cel putin 100 de minori si sapte femei gravide se afla la bord.

Noul guvern socialist al Spaniei a promis ca va oferi ingrijire medicala gratis si ca va investiga toate cazurile.

"Este de datoria noastra sa evitam o catrastrofa umanitara si sa oferim un loc sigur acestor oameni", a declarat premierul Pedro Sanchez.


"Oamenii vin in Europa cautand valori europene de solidaritate si sustinere. Orice altceva este o tradare a Europei in sine", a declarat secretarul general al Crucii Rosii, Elhadj As Sy, in cadrul unei conferinte de presa tinuta duminica in Valencia.

Initial, ambarcatiunea ar fi trebuit sa ajunga in Italia, insa noul ministru italian de Interne a refuzat acostarea acesteia. Sentimentul anti-migrationism s-a dezvoltat in Italia, unde peste 600.000 de oameni au ajuns pe mare in ultimii cinci ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006432 (s)