News Flash:

Alina Gorghiu: Daca maine ar incepe urmarirea penala impotriva mea, voi pleca din PNL

3 Iulie 2015
1372 Vizualizari | 0 Comentarii
Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi seara, ca si-ar da fara sa stea pe ganduri demisia din partid, daca DNA ar incepe urmarirea penala impotriva sa, spunand ca astfel ar fi trebuit sa procedeze si premierul Victor Ponta.

"Daca maine ar incepe urmarirea penala impotriva mea, voi pleca din PNL si voi face un pas in lateral, dar nu pentru ca m-as considera vinovata, ci pentru ca cred ca presiunea pe care as pune-o pe Partidul National Liberal ar fi nedreapta.

Ponta pune o presiune extrem de mare pe PSD. Din Opozitie va spun ca vad un guvern din ce in ce mai slab si un presedinte al PSD in deriva", a precizat Gorghiu, invitata la emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3.

Liderul liberal a spus ca nu stie daca Victor Ponta este vinovat sau nu si ca isi doreste chiar ca premierul sa isi poata demonstra nevinovatia, insa considera ca increderea pe care o au cetatenii in oamenii politici este esentiala.

"Credibiliatea inseamna aproape tot pentru o functie de prim-ministru", a subliniat Gorghiu.

"Este bizar sa fii prim-ministru in functie, sa anunti ca iti vei da demisia daca incepe urmarirea penala impotriva ta, iar azi sa uiti ce ai spus si sa incepi sa spui ca e un fel de dosar politic.

Eu nu vorbesc de vinovatia premierului, habar nu am care e dosarul, ce probe sunt acolo, dar stiu ca omul politic are cateva atribute pe care ar trebui sa si le conserve, legitimitatea, credibilitatea, sa adune increderea publicului si a partenerilor", a mentionat liderul PNL.

Alina Gorghiu a aratat ca, potrivit noului Statut al PNL, "daca Victor Ponta ar fi prim-ministru al PNL, si-ar pierde functia".

"Statutul nostru spune ca orice persoana din administratia centrala impotriva careia incepe urmarirea penala isi pierde functia. Daca electoratul mai accepta in urma cu cativa ani (...), in acest moment nu se mai tolereaza. Cred in mod ferm ca nu mai exista aceeasi toleranta pentru oamenii care sunt suspectati de diverse fapte pe care Codul Penal le descrie", a spus Gorghiu.

DNA a inceput urmarirea penala impotriva premierului Victor Ponta in dosarul Turceni-Rovinari in care este implicat si senatorul PSD Dan Sova, pentru fapte comise in perioada in care era avocat. Ponta a refuzat sa isi dea demisia, in ciuda faptului ca numerosi actori politici, inclusiv presedintele Klaus Iohannis, i-au cerut acest lucru.

psd gorghiu victor ponta prim-ministru dosar politic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006287 (s)