News Flash:

Alina Bica: Niciodata Traian Basescu sau Elena Udrea nu mi-au cerut ceva

15 Iulie 2016
1094 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica
Alina Bica, fostul procuror sef la DIICOT, este invitata lui Mihai Gadea. Alina Bica spune ca a ales sa vina la televiziunea care a atacat-o cel mai mult fiindca "asa a indemnat-o tatal" ei ca sa arate ca este nevinovata.

Decalaratii Alina Bica:

Despre episodul din Paris cand a fost fotografiata cu Elena Udrea:

Eu am adusa la cunostinta superiorilor relatia de prietenie cu Elena Udrea. Am discutat cu domnul Nitu, procurorul general, am instiintat serviciile...
    
Bica da doua exemple din activitatea sa cand a renuntat sa mai ceara explicatii sau informatii unor procurori din subordine atunci cand a aflat ca in dosar exista persoane care au legatura cu Elena Udrea
    
Nu am ajuns in fruntea DIICOT datorita Elenei Udrea sau a lui Traian Basescu. Daca m-ar fi propus ei, atunci as avut alta pozitie. Nu mai conteaza cine m-a propus.
    
Intrebata daca s-a considerat parte din echipa lui Basescu: "Eu m-am considerat parte a unei echipe care a promovat o reforma fara precedent de la Dongoroz incoace. Putem spune insa daca vreti si ca am facut parte din echipa lui Basescu
    
Niciodata Traian Basescu nu m-a sunat in legatura cu vreun dosar, vreo persoana cercetata sau ce se intampla intr-un dosar. Niciodata Elena Udrea nu mi-a cerut ceva.
    
Despre Dosarul Alro: Nu am avut legatura cu dosarul si nu stiam ca Elena Udrea are legatura cu dosarul deoarece acesta era coordonat in totalitate de adjunctul DIICOT. Daca as fi aflat informatii as fi procedat dupa cum v-am explicat si as fi stat deoparte de dosar
    
Daca as lua-o de la capat poate ca as renunta la sefia DIICOT. Nu sunt persoana care sa renunte la o prietenie pentru o functie. Eu am vazut-o pe Elena Udrea botezand copii orfani si avand grija de ei. Va zic atat si gata.
    
Nu am fost la Paris intr-o mica vacanta cum s-a spus ci trebuia sa plec intr-o delegatie la Haga. Elena m-a sunat si mi-a zis ca e la Paris si ca sa ma duc o zi acolo si apoi sa merg la Haga. Mi-am platit cazarea si asta a fost tot. A fost ceva normal.
    
Pozele cu mine avand pungi de cumparaturi in maini au fost o "forma interesanta de manipulare". Chiar nu am facut cumparaturi. Nu as avea o problema sa zic ca am facut cumparaturi fiindca muncesc, am un salariu si puteam si eu sa-mi cumpar o bluza. 
    
Ma indoiesc ca acele poze au fost facute de paparazzi sau de o firma privata. Banuiesc ca am fost filata, dar nu am o certitudine

Despre proces si ANRP

Nu vi se pare ciudat ca toti cei care au facut parte din comisia ANRP au fost arestati? Chiar toti au avut interese chiar daca aveau orientari diferite si au actionat la comun?
    
Chiar credeti ca cineva ar da zeci de milioane de euro ca sa devina sef al DIICOT, s aaiba un salariu de doua mii de euro si samunceasca 16 ore pe zi?

Despre declaratia cu "si ce am facut? doar nu am tras pe nas"

Bica spune ca expresia a fost scapata intr-o discutie cu o jurnalista de la TVR, dar ca nu a fost o pozitie publica ci o conversatie privata. Inregistrarea ar fi fost sustrasa de Adelin Petrisor, jurnalist la postul public, care i-a dat-o sotiei sale, Maria Coman, jurnalist la Antena 3. Mihai Gadea o corecteaza sii ii aminteste ca Adelin Petrisor a pus inregistrarea pe blogul personal acuzand un act de cenzura in TVR si nu i-a dat inregistrarea Mariei Coman.

Am avut foarte multe nopti in penitenciar si in arest cand nu am putu sa dorm si am incercat sa inteleg de ce mi se intampla asta.
    
Imi reprosez ca nu mi-am retras demisia pusa pe masa unui inalt oficial atunci cand am aflat ca mi s-a spus de catre un domn amabil ca mi se pregateste ceva. Era la doar o luna dupa ce am fost numita in fruntea DIICOT

alina bica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.101618 (s)