News Flash:

Alina Bica, in arest la domiciliu

20 Martie 2015
1316 Vizualizari | 0 Comentarii
Instanta suprema a decis ca fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, sa fie judecata in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzata ca a acordat, alaturi de alte persoane din ANRP, despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.
Sentinta este definitiva, insa Alina Bica va ramane in spatele gratiilor, intrucat pe numele ei mai este emis un mandat de arestare, in dosarul in care este judecata pentru ca a luat mita un teren, in schimbul interventiilor pentru despagubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender in dosarul in care este judecat si pentru abuz in serviciu in cazul lui Videanu.
In dosarul in care s-a dispus arestarea sa la domiciliu, Bica a fost trimisa in judecata, in 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.
In acelasi dosar sunt judecati pentru abuz in serviciu Crinuta Dumitrean, fosta sefa a Comisiei Centrale de Despagubiri, Sergiu Ionut Diacomatu, deputatul Catalin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lacramioara Alexandru, Oana Vasilescu si Dragos George Bogdan. Evaluatorul Emil Nutiu si omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzati de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. Acestia se afla in arest la domiciliu. Mediafax.ro

anrp gheorghe stelian
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005252 (s)